Wonen in balans met onze omgeving

Het is mogelijk om in balans te leven met wat de natuur ons te bieden heeft, door zoveel mogelijk gebruik te maken van ecosysteemdiensten, waardoor ze versterkt en beschermd worden. Ecosysteemdiensten zijn diensten die de natuur ons biedt en die versterkend zijn voor de natuur, mits we ze in balans gebruiken met wat er is. We noemen twee voorbeelden:

  • Een helofytenfilter (zoals dat van ons) nagebootst van een waterrijk gebied, waar het water gezuiverd wordt door planten en daarna infiltreert in de bodem.
  • Industriële hennep die gekweekt wordt voor onze muren, deze zuivert de lucht van fijnstof en levert 25 keer meer zuurstof dan een bos van dezelfde grootte.

We hebben een positieve impact op de Aarde door onze woonomgeving zo in te richten dat de biodiversiteit verhoogd en dat de natuur in onze omgeving versterkt wordt. Als deelnemer aan het VCA Platform (Verified Conservation Area) zijn de claims op het gebied van biodiversiteit, natuur en ecosysteemdiensten meetbaar en controleerbaar. Zo worden alle ecosysteemdiensten die we gebruiken, in kaart gebracht en wordt jaarlijks gecontroleerd in hoeverre ze een goed effect hebben op de biodiversiteit en de gezondheid van de bodem.

Lees hier meer over onze waarde als inspiratiebron:

Wil je ook investeren in ons ecodorp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.