Wil je wonen in ons ecodorp?

We hebben een verkorte nieuwe aanmeldprocedure voor als je mogelijk wil komen wonen in ons ecodorp.

Wat is de huidige status?
Onze laatste 2 mantelzorg woningen gaan binnenkort bewoond worden door statushouders, alle woningen worden dan bewoond. Momenteel wonen we met 47 volwassenen en 15 kinderen. Uit het verleden weten we dat er altijd ecodorpers zijn die voor een andere toekomst en woning kiezen, we willen ons hier graag op voorbereiden. Er is nog ruimte op onze kandidatenlijst. Daarbij is iedereen welkom maar we zijn, in verband met de balans in onze groep, vooral op zoek naar initiatiefrijke, jonge energieke mensen die zich graag willen inzetten voor ons ecodorp in opbouw.

Hoe kun je je aanmelden?

Als je jezelf of je gezin hier aanmeldt leer je met de volgende stappen het ecodorp beter kennen;

 • je komt een keer naar de infomiddag;
 • je leest het projectplan en keurt dit goed;
 • je krijgt een buddy toegewezen (een ecodorper die jouw aanspreekpunt is);
 • je komt eens meewerken of naar een social meeting en krijgt een rondleiding in een woning;
 • je krijgt daarna de persoonlijke vragenlijst om in te vullen.

Wij bekijken de ingevulde vragenlijst en nodigen je mogelijk uit voor een gesprek met een aantal ecodorpers. In dit gesprek kunnen we vragen aan elkaar stellen om erachter te komen of er een match is. Binnen een week krijg je te horen of je op de kandidatenlijst komt, jij kunt dan ook nagaan of jij graag wilt leven in het ecodorp.

De eerste die in de kandidatenlijst zit voor een bepaalde woning heeft de eerste keuze. In het verleden is gebleken dat concurrentie niet goed voelt, dit willen we voorkomen daarom werken we op deze manier.

Je hebt dan de vrijheid om te bepalen of en hoe je contact wil onderhouden met het ecodorp. Vervolgens krijg je 1 à 2 keer per jaar de vraag of je nog geïnteresseerd bent in een woning in het ecodorp.

Wat gebeurt er als er een woning vrij komt?

Als er een woning van jouw type vrij komt, dan zullen we jou en de andere kandidaten voor deze type woning dit laten weten. We volgen dan de volgende stappen;

 • We hebben een open gesprek met jou en de mogelijk andere kandidaten.  We vertellen wie het eerste heeft ingeschreven en dus de eerste keuze heeft. In het gesprek bespreken we ook op welke datum wij als ecodorp een definitief antwoord geven op de match.
 • We vragen de kandidaten om de komende maanden actief deel te nemen aan ons ecodorp, zodat we hen echt goed kunnen leren kennen. Dit betekent het liefst 16 uur maar minimaal 8 uur per week.
 • Als tijdens deze periode blijkt dat er toch geen match is dan gaan we zo snel mogelijk in gesprek hierover met de kandidaat.
 • Als er een match is en de datum is aangebroken dan plannen we een welkomstgesprek waarna je lid van Ecodorp Boekel kan worden. Je kan de woning dan betrekken wanneer deze vrij komt.

Als je nog vragen hebt dan mail gerust naar aanmelden@ecodorpboekel.nl

Eén reactie

 1. LS,
  in de komende 5 jaar willen wij met pensioen…. en dus verhuizen naar een kleinere woning. Graag zouden wij (man + vrouw) in een ecodorp gaan wonen.
  Dus blijven wij graag op de hoogte van de vorderingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.