Werkplaats en buurthuis

Bouwcentrum-Biobased-woningenWe gaan onze werkplaats en buurthuis in februari 2017 opzetten. Wil jij ons daarmee helpen? Je hoeft alleen campaigner te worden en je ondersteunt ons al, tenminste als je Facebook hebt. De berichten die we versturen, worden dan automatisch gedeeld.

We hebben de werkplaats overgenomen van een ander ecodorp, Aardehuis in Olst. Inbegrepen waren de houtbewerkingsmachines, twee zeecontainers voor opslag van gereedschap en een bouwkeet voor de organisatie. Die hebben we allemaal al goed gebruikt voor de bouw van de tijdelijke woningen, kijk maar hoever we in één jaar gekomen zijn in dit filmpje.

De werkplaats wordt 25 meter lang en 13m breed en bevat tevens een kantine gedeelte om in te pauzeren en na het werk gezamenlijk te eten. Het wordt in de bouwperiode het centrum van het ecodorpleven en de voortgang zal door de Youtubefilmpjes gemakkelijk te volgen zijn.

Dankzij deze werkplaats kunnen wij onze innovatieve, duurzame woningen gaan bouwen. We streven ernaar onze woningen CO2-negatief te maken (meer CO2 zit in de woningen dan nodig was voor de bouw). Ook worden ze energiepositief.

De werkplaats ligt al in een grote 3D-puzzel klaar, maar we hebben nog enkele materialen nodig (isolatie, ramen e.d.). En we hebben een team vrijwilligers nodig om dit in elkaar te zetten in feb 2017. Ik kan je in ieder geval garanderen dat het gezellig wordt.

Wil je ons ook ondersteunen om dit te bereiken? Begin maar eens om hier ambassadeur van te worden, dat helpt al en kijk daarna eens naar de activiteiten en spullen.
Je vind alle informatie om ons te steunen op deze website van Heroes and Friends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.