Webinar van Verbond van Verzekeraars over Smart Solutions to Climate Change zoals in Ecodorp Boekel

Iedereen staat de hete zomers van 2018, 2019 en 2020 nog bij die zich kenmerkten door lange periodes van droogte. De verwachting is dat de droogteperiodes alleen maar gaan toenemen, wat grote gevolgen heeft voor de leefbaarheid. Daarnaast leidt droogte tot een dalende grondwaterstand, wat op zijn beurt weer leidt tot bodemdaling. Hierdoor verzakken op termijn onze huizen. Wat zijn manieren om hier mee om te gaan? Welke slimme, duurzame oplossingen kan je inzetten? Welke rol kunnen verzekeraars spelen om duurzaam waterbeheer te stimuleren? Het zijn vraagstukken die aan bod kwamen in de sessie ‘Smart Solutions to Climate Change’.

Hier kun je het gratis webinar Smart Solutions to Climate Change terug kijken. Het is echt de moeite waard, omdat ook Edwin Lokkerbol van Living Lab Bodem & Technologie van Campus Gouda vertelt dat het Living Lab de ervaringen van Ecodorp Boekel probeert verder te brengen en te delen. Gouda is één van de steden aan de westkust waar bodemdaling een groot probleem is, waardoor ze elke vijf jaar de straat moeten openbreken om de riolering lager te leggen.

2 reacties

  1. Proficiat goed bezig.groetjes Ineke Martina

  2. mooi om via dit bericht te zien hoe het in Boekel te werk gaat. Ik hoop voor wie daar woont of wonen gaat een mooie toekomst beleeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.