Waterinnovatie lost wereldprobleem op bij Ecodorp Boekel

voorkantSinds vrijdag, dus nog voordat wij er zelf wonen, staat er een apparaat op ons terrein dat van hemel(s)water, drinkwater maakt. Het apparaat is de eerste proefopstelling in Nederland van het project Hemel(s)water dat de winnaar was van Challenge Stad van de Toekomst (waar wij ook aan meegedaan hebben).

Het project lost twee van de grote wereldproblemen op, allereerst het gebrek aan drinkwater in droge perioden. Ook in Nederland zullen er steden zijn die zonder drinkwater zullen zitten, dus het is ook een nationaal probleem.
Maar ook is het een buffer bij extreme regenval, een tweede wereldprobleem dat gigantisch veel schade oplevert aan steden.

Het systeem is ontwikkeld door Albert Jansen, een waterexpert die tientallen jaren bij TNO heeft gewerkt. Hij heeft het bedrijf WIC (Water Innovation Centre) opgericht. In samenwerking met PBInternational wordt dit apparaat gemaakt.

Het project Hemel(s)water is een onderdeel van ons complete waterplan dat ontwikkeld wordt met hulp van experts van Brabant Water, Waterschap Aa en Maas en natuurlijk Albert Jansen van Hemel(s)water.

17 reacties

 1. Van dit wil ik op de hoogte worden gehouden.

  Bedankt.

 2. Mooi apparaat, het zuivert hemelwater. Maar kan het ook slootwater zuiveren?

 3. Weten jullie dan niet dat water juist eerst in de aarde moet komen en daar door vele lagen heen jaren moet “rijpen” om tenslotte uit een bron weer omhoog te komen? Het hele rijpingsproces wordt hierdoor overgeslagen. Ook de plastic buizen zijn funest voor de waterkwaliteit. Zie victor schauberger.

  • Dag Wouter,

   We doen dit echt niet zonder voorkennis, ik heb ook alle boeken over Schauberger gelezen. De waterkwaliteit van oppervlaktebronnen in Nederland voldoet helaas niet aan de drinkwaternorm, dat probleem had Schauberger niet. Onze contactpersoon van Brabant Water gaat toevallig morgen twee dagen naar Oostenrijk, naar de kleinzoon van Victor Schauberger. Die zet het werk van zijn opa voort. Hopelijk komt daar meer informatie uit.

   Vriendelijke groeten,
   Ad Vlems

   Vriendelijke groeten, Ad

 4. Hallo Ad, Ik zit met hetzelfde waterprobleem. Kun je mij meer informatie geven over dit systeem. Het grootste probleem zijn de bacterien. Grijs water is geen probleem. Ik laat regenwater via een zand/grindfilter in een polyester tank lopen waaruit het via een hydrofoor voor grijs water zorgt.
  Met vriendelijke groet
  Jan Maas

  • Hoi Jan, nog even geduld hebben, dit is nog maar een proefopstelling. Dit schreef de expert erover: Door zwaartekracht door de UF naar de Hemel(s)watertank. Binnenkort analyses over de gezondheidswaarde van dit water.
   Op 14 april wordt het gepresenteerd op de Innovatie Expo. Geef je maar snel op!
   En als we meer weten, komt die info er ook.
   Hartelijke groeten, Ad Vlems

 5. Ik zou in zo’n stukje toch iets willen lezen over hoe het werkt….

  • Dag Desirée,

   Wat leuk dat een verhalen vertelster interesse heeft in dit onderwerp. Het verhaal is nog niet af, dit was slechts de intro. De kennismaking met de karakters, hun hoopvolle verwachting. Er volgt nog meer informatie over hoe het werkt. Ik weet het namelijk zelf ook nog niet 🙂
   Nog even geduld, dus.

   Hartelijke groeten,
   Ad Vlems

 6. Wordt dit schoon drinkwater dan ook nog gecombineerd met een water vitalisator, want dan krijg je de meest optimale kwaliteit water?

 7. Leuk ik ben benieuwd. Ik heb 9 jaar op Sint Maarten gewoond en 3 jaar in een huis waar wij alleen regenwater hadden. Veel huizen daar hebben een cistern (betonnen bak onder het huis of terras) en met filters wordt dat vervolgens via een pomp naar alle aftappunten gaat. Heel handig. Sommigen gebruikten ook UV filters en drinken het gewoon.

 8. Beste Ad,

  Ik zou graag met je in contact komen om te onderzoeken of het systeem ook iets voor mijn woning is.

  Ronald

 9. Pingback:Sociaal ondernemingen wegwijzers voor de toekomst [ #Trendblog ] - GreenWish

 10. Hallo,
  Zijn er nog nieuwe ontwikkelingen te melden ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.