Wat is veilig sparen? Ecodorp of bank?

Puur zakelijk en op de korte termijn bekeken zou je zeggen dat een bank een veiligere investering is. Je krijgt er ongeveer 0,1% rente voor of nog minder. Je krijgt na verloop van tijd je geld weer terug en je hebt een beetje rente gekregen.
De bank investeert je geld weer in bedrijven waarmee de wereld weer doorgaat op de oude manier. Helaas is de oude manier de foute manier. We hebben door de huidige manier van de leven en werken de temperatuur van de Noordpool verhoogd met 20 graden (cijfers februari 2018). Daardoor is er zo weinig ijs op de Noordpool, dat was in 1500 jaar niet voorgekomen! Hoge temperaturen op de Noordpool kan enorme gevolgen hebben voor het sneeuw en ijs dat op Groenland ligt. Vaak bevriest het water zelfs niet meer, maar liggen er enorme vijvers van water in het ijs.
Als al het ijs van Groenland smelt, verhoogt dat het zeeniveau met 7 meter. Dan bestaan de Waddeneilanden niet meer! Hieronder zie je een satellietfoto van NASA. Links is het normaal, rechts is heel het oppervlak aan het smelten! Er zit maar vier dagen verschil tussen die twee foto’s. Het smelten werd veroorzaakt door bosbranden in Canada, Siberië en Amerika.

Op de lange termijn zal de samenleving anders moeten gaan leven, bouwen, produceren en consumeren. Ecodorp Boekel wil daar een inspirerend voorbeeld in zijn. We hopen dat vele ons voorbeeld zullen volgen. Op die manier kan iedereen zijn steentje bijdragen. Het is veiliger voor onze kinderen en kleinkinderen als we nu maatregelen nemen om de kosten van klimaatverandering niet te hoog te laten worden. Over iets meer dan een jaar kunnen we in de eerste tien klimaatpositieve en klimaatadaptieve huizen rondleidingen geven.
Help jij ons mee om dat inspirerend voorbeeld in praktijk te brengen? Investeer dan in ons ecodorp en krijg jaarlijks 2% rente.

Zie hier de huidige tussenstand van onze certificatenactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.