We willen graag een platform zijn waarin ondernemende/initiatiefrijke leden de mogelijkheid krijgen om hun passie/levensmissie te verwezenlijken en hun talenten te ontplooien.

Zelf ondernemen
Ondernemingen die duurzaam produceren, kunnen opgezet worden door ecodorpers. Ze lopen zelf de risico’s, doen het werk en krijgen zelf de winst die daarbij hoort.

Samen ondernemen
Er is een hele praktische reden om samen ecodorpondernemingen op te starten, namelijk om de huur te verlagen. De contributie voor de vereniging is namelijk gebaseerd op de kosten die de vereniging heeft, zoals rente en aflossing aan de bank of particuliere investeerder. Dat bedrag kan verlaagd worden als er meer inkomsten zijn vanuit de ondernemingen (of evt. meer schenkingen). Hoe beter de ondernemingen functioneren, hoe lager de huur/contributie of hoe eerder onze schuld is afbetaald.

Boomhuttenhotel
In ons projectplan staat in de fasering beschreven dat we gaan beginnen met een boomhuttenhotel. Deze onderneming levert een hele diverse output voor ons op (o.a. publiciteit, nieuwe partners, inkomen, een verrijking van de omgeving en een plek voor potentiële bewoners om ons te leren kennen) en er is weinig input voor nodig. Het is een leuk project om mee te beginnen.

De boomhutten zijn ontworpen door professionele kunstenaars.
Lees hier meer over het boomhuttenhotel…

Duurzame viskwekerij
We willen graag een duurzame viskwekerij opzetten.Deze gaat niet alleen dienen voor productie van ons eigen voedsel, maar we gaan extra produceren om inkomen uit te genereren.

Investeer in Ecodorp Boekel en wij kunnen ook dit SDG realiseren.

Lees meer over het volgende SDG9.