Holarchie
Onze besluitvormingsmethode Holarchie zorgt voor ontvankelijke, inclusieve, participatieve en representatieve besluitvorming. Verantwoordelijkheden worden laag in de organisatie gelegd. Iedereen kan zijn of haar kwaliteiten ontplooien op de plaats waar die het meest kan schitteren. Lees meer over Holarchie…

Sharings en verbinding
Het belangrijkste omschreven doel van de cirkel Verbinding is het bevorderen van de sociale cohesie binnen de groep bewoners.  Dat doen we o.a door het houden van een tweewekelijkse sharing voor alle ecodorpers.  Daarbij delen we in vertrouwen onze gedachten en gevoelens, die op dat moment in ons opkomen.  Daarnaast hebben we veel informelere sociale momentjes, zoals een openingsrondje voorafgaand aan de bouwdagen, een gezamenlijke lunch, voor wie samen wil eten, en een afsluitingsrondje aan het einde van de bouwdag.

Veilige woonomgeving
We bouwen drie cirkels van woningen. De EU heeft een onderzoek gedaan bij duizenden noodwoningen na de ramp van orkaan Katrina. Mensen sliepen in luxe kajuiten van een cruiseschip, noodwoningen en zelfs tenten. Er werd vooral onderzoek gedaan naar de hoeveelheid conflicten per woningsoort. Er waren significant minder conflicten bij woningen of tenten in een cirkel of vierkant, met een beschermd binnenterrein waar kleine kinderen konden spelen en buren elkaar konden ontmoeten. Vandaar dat die cirkelvorm zo belangrijk voor ons is. We organiseren sharings en verbindingsdagen om elkaar beter te leren kennen.

Investeer in Ecodorp Boekel en help ons dit SDG te realiseren.

Bekijk hier het laatste SDG17.