We willen zoveel mogelijk zelf ons voedsel produceren (ons streven is 70% zelf te produceren), met respect voor natuur, milieu en dierenwelzijn.

We gebruiken daarvoor de volgende middelen:

1. Voedselbos

Op basis van Permacultuur (een duurzame vorm van polycultuur) verbouwen we ons voedsel op een klimaatbestendige manier. Door de vele verschillende gewassen hebben we een grote variatie in voeding met een oogsttijd die verspreid is over het hele jaar. Daardoor kunnen we het hele jaar door vers voedsel eten. Lees hier meer over het voedselbos…

2. Permacultuurtuin

Permacultuur is een ontwerpmethode om je tuin en omgeving zo praktisch, efficiënt, natuurlijk en mooi mogelijk in te delen. Met de ontwerpmethode van Permacultuur probeer je een duurzame, eetbare, menselijke omgeving te maken. Lees hier meer over onze Permacultuurtuin…

3. Duurzame en visvriendelijke viskwekerij

Experts van Greenpeace hebben hier voor ons gelukkig al zorgvuldig over nagedacht en er een heel rapport over geschreven; een duurzame viskwekerij is zeker mogelijk als je aan een tiental voorwaarden voldoet. Aangezien wij net zoveel waarde aan duurzaamheid en het behoud en herstel van onze natuur hechten, gaan wij ons houden aan deze voorwaarden.
En dan blijkt dat een duurzame viskwekerij een oplossing kan zijn voor de overbevissing van onze zeeën en het beschadigen van de zeebodem. Lees hier meer over onze viskwekerij…