Vierde ministerie ondersteunt Ecodorp Boekel

Deze week werd ik gebeld door het Ministerie van Economische Zaken. Ze vroegen of we mee wilden denken met de inhoud van de volgende Innovatie-Estafette. De Innovatie-Estafette is geweldig, want het is hoopgevend. Overheid, bedrijfsleven, onderwijs en kennisinstituten organiseren dit om te laten zien wat er aan duurzame innovaties in Nederland zijn. Ik heb vorige keer mijn ogen uitgekeken. Ik had stiekem gehoopt dat we ooit een kraam mochten hebben, maar meedenken over de inhoud van een groot symposium had ik niet durven hopen.

Maar waarom eigenlijk niet? Het thema is de Stad van de Toekomst. Nederland is zo dichtbevolkt, je kunt het zien als een gigantische stad. Ecodorp Boekel ligt dan in een park langs BrabantStad. Omroep Brabant heeft zelfs ooit een documentaire gemaakt over ons ecodorp als één van de nieuwe vormgevers van BrabantStad. En op 5 juni is er een dag van de Kiemen van het Nieuwste Brabant. En Ecodorp Boekel is 1 van die 10 kiemen.

Ons Micro Smart Grid is natuurlijk innovatief, zeker als we kunnen realiseren dat het open source wordt (dat is het streven). Want in de toekomst zal elke wijk voorzien zijn van accu’s, het is de enige manier om echt te stoppen met fossiele brandstoffen.

Biobased bouwen is de toekomst van het bouwen
Experts van TNO hebben het gezegd en wij denken dat ook. We zullen in de toekomst gebruik gaan maken van hernieuwbare (die je kunt verbouwen) bouwmaterialen. In ons Biobased Bouwcentrum kun je straks alles volgen. Lees hier meer, kijk het filmpje en steun ons.

Eén reactie

  1. Hein van Elteren

    Geweldig!
    Nu begint de politiek het OOK in de gaten te krijgen.
    Het hek is van de dam, ha.
    Laat duizend Ecodorpen bloeien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.