Verhaal Ecodorp Boekel verteld door studenten Foto- en Filmacademie

Het visuele is een krachtig element om het verhaal van circulaire wijk Ecodorp Boekel te beschrijven. Ons ecodorp is complex door de grote diversiteit aan thema’s die ook nog eens integraal verbonden zijn door een visie die in één zin samen te vatten is:

Een inspirerend voorbeeld voor
duurzaam leven in verbinding

Die verbinding is er op verschillende niveau’s en de studenten gaan waarschijnlijk de verbinding met de omgeving belichten. Ze gaan interviews afnemen met bewoners, de AiR-kunstenaar, mensen in de omgeving, enz. Foto’s kunnen komen te hangen in het gemeenschapshuis Nia Domo. Alle foto’s en filmpjes worden verzameld in een speciale website, waarin de ontwikkeling van Ecodorp Boekel te volgen is.

Het kunstenplan van Ecodorp Boekel wordt uitgewerkt door een ervaren kunst- en cultuuradviseur, Jos Wilbrink, i.s.m. Han Verheijden, die ons helpt met de exploitatie van ons boomhuttenhotel. Ook bij hun moet de schoorsteen branden en brood op tafel, dus hebben we een aanvraag voor een kennisvoucher ingediend. Er wordt een bijdrage van € 4.000 van ons verwacht, maar zolang we niet zeker zijn van financiering van de permanente woningen, kunnen we geen geld hiervoor investeren.

Wil je ons helpen met een bijdrage om dit plan te realiseren?
Wie € 500 of meer doneert, mag een nacht overnachten in een bijzondere boomhut (als ze klaar zijn).
Ga dan naar onze Heroes and Friends pagina en klik op sponsor dit project. De toekomstige bezoekers van de verhalenwebsite en wij danken u.
Lees ook het artikel over de Artist in Residence (wisselende kunstenaar), het belevingsbos en over de boomhutten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.