Steun Bajesdorp in de laatste fase van de obligatieverkoop

Bajesdorp is een nieuwbouw wooncoöperatie in Amsterdam met collectieve woon- en werkplekken voor kunstenaars en activisten. Net als Ecodorp Boekel maakt Bajesdorp gebruik van de Vrijcoop constructie om een duurzaam gebouw neer te zetten, ‘vrijgekocht’ van de vrije markt. Solidaire huur, duurzame energievoorziening, een vrijplaats voor kunst – dat gaan we neerzetten. Het ontwerp van het gebouw is af, de vergunningen bijna binnen maar een laatste hobbel is de financiering helemaal rond krijgen.

Om het gebouw te kunnen financieren lenen we van de ‘crowd’ door obligaties te verkopen. Iedereen die vertrouwen heeft in collectief leven kan ons steunen door in ons te investeren.

Naast obligaties bestaat een belangrijk deel van de financiering uit een hypotheek bij een bank. Onze voorkeur gaat uit naar de Duitse coöperatieve GLS bank, omdat het een gemeenschapsbank is. Door de stijgende bouwkosten is hun originele aanbod echter krap. Om toch met hen in zee te kunnen gaan, is het voor ons belangrijk zo snel mogelijk de resterende obligaties te verkopen. Als dat niet lukt moeten we uitwijken naar de Rabobank, wat niet onze voorkeur heeft. Dus juist nu zijn we heel erg geholpen met obligaties om onze businesscase met GLS rond te kunnen krijgen.

Via deze link vind je meer informatie over Bajesdorp en hoe je obligaties kunt kopen: https://vrijkoop.bajesdorp.nl/

Coöperatieve groet!

Vereniging Bajesdorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.