Stem op Ecodorp Boekel, stem op klimaatpositief bouwen

 

default

Ecodorp Boekel zit in de top 3 van de Cobouw Duurzaamheid Award! Er is alleen nog maar een stemronde waarbij we heel ons netwerk nodig hebben. Stem op Ecodorp Boekel, stem op een beter klimaat. Momenteel is de bouwsector nog verantwoordelijk voor 35% van de wereldwijde uitstoot van CO2, dus ook voor een groot deel van klimaatverandering. Met één ambitie is elke toekomstige woning een vorm van CO2-opslag: Biobased bouwen.

Tien jaar geleden zei een bouwexpert van TNO al tegen ons: ‘de toekomst van het bouwen zit in het bouwen met organisch materiaal. Je kunt met een groeiende wereldbevolking niet doorgaan met de bovenlaag van de Aarde eraf halen om te bouwen. Je moet beginnen met kleine zaadjes die dankzij CO2 opname groeien tot bouwmateriaal.’
In de 36 woningen van Ecodorp Boekel zit 808 ton CO2 opgeslagen!

Deze TNO Bouwexpert was één van de drie honderd vrijwilligers die meegeholpen had aan het bouwen van een proefgebouw op De Kleine Aarde. Hij zei tegen ons: ‘Wat jullie doen, zou weleens cruciaal kunnen zijn voor de bouwsector. De bouwsector is heel traag in het innoveren en jullie houden de regie en de ambitie hoog.’. Onze woningen zijn 100% circulair, gemaakt van grondstoffen uit een circulair proces en zo ontworpen dat ze hergebruikt kunnen worden.

Ecodorp Boekel is gelukkig niet de enige opdrachtgever die de bouwsector kan helpen om de transitie naar klimaatpositief bouwen te maken. Elk ecodorpinitiatief wil circulair en biobased bouwen en er zijn 77 ecodorpinitiatieven in Nederland! Ze zijn allemaal lid van Global Ecovillage Network Nederland oftewel GEN-NL. Deze ambitieuze opdrachtgevers kunnen 77 voorbeelden van Biobased bouwen laten zien en vele nieuwe bouwmaterialen uittesten. Dat is heel belangrijk omdat het bouwmagazine Cobouw weet dat de bouwsector snel moet verduurzamen.

Dus registreer je voor de Cobouw website en stem op Ecodorp Boekel!

3 reacties

  1. René de Torbal

    Natuurlijk heb ik op jullie gestemd bij de Cobouw award! Succes.

  2. Joseph Kuijpers

    Was getroffen door deze eco-aanpak. Is het nog mogelijk te participeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.