Robert stelt zich voor…

Vanaf de zomer van 2016 ben ik (Robert) samen met mijn gezin (vrouw, zoon en hond) verhuisd naar Boekel om daar aan te schuiven bij het Ecodorp. We hebben in een vrij korte periode de aanmeldingsprocedure doorlopen en beslist ons aan te sluiten om dat het momentum (met name werk, school) daar was voor een omwenteling in ons leven. We kwamen vanuit Zeeuws-Vlaanderen en laten daar een koophuis achter. Dat hebben we ruim acht maanden (juli t/m maart) lang ingeruild voor de camper, om vervolgens begin april eindelijk in te kunnen trekken in de tijdelijke woning op het ecodorp terrein zelf.

In de periode tussen juli en april hebben we hard gewerkt om zelf het terrein in te richten voor de ontvangst van de tijdelijke woningen. Dat zelf klussen en leren hoe je een huis bouwt vind ik geweldig om te doen. Van huis uit ben ik Jongerenwerker en heb ook een tijdje in de zorg gewerkt. Nu heb ik een eigen bedrijfje waar in ik vooral websites produceer, maar ook andere digitale diensten aanbied (robidoe.nl). Ik ben dus geen bouwvakker, zou het niet slecht doen in ‘Help mijn man is een klusser’, denk ik. Maar ik heb met hulp van vele anderen ontzettend veel opgestoken het afgelopen jaar. Dat alleen al maakt het de moeite waard en wil bij deze ook even iedereen die daar een bijdrage in heeft gehad voor bedanken.

Een tweede belangrijke peiler in het ecodorp is de groep. We zijn een hechte groep, zonder dat het benauwend voelt. We zijn verschillend op vele vlakken, kunnen of leren dat accepteren van elkaar. We leren van elkaar, en versterken daarmee de groep als geheel. De emotionele binding is er al snel, dat merk ik vooral als mensen toch besluiten afscheid te nemen. Ondanks dat je elkaar maar even (een aantal maanden) gekend hebt doet dat pijn. Ik merk ook dat de meeste mensen in contact blijven op een of andere manier, dat verzacht het dan weer een beetje.

Ik kijk erg uit naar het op poten zetten van de permanente woningen, daar gaan we met een beetje goede wil in het najaar mee aan de slag. Maar nu al zijn de voorbereidingen hiervoor al in volle gang. Ik kijk ook erg uit naar wat warmer weer, dan kunnen we weer wat meer samen buiten leven.

2 reacties

  1. Ik ben trots op jou en jullie!
    X Liesbet

  2. Hé kanjer! Ik voel mij zo verrijkt met de tijd dat wij samen zijn geweest in het ecodorp en elkaar hebben mogen verrijken. Dit is niet in woorden uit te drukken!
    Hoop elkaar spoedig weer te ontmoeten.
    Succes en geniet van alles.
    Liefs, Trudy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.