Randstad, let op. Florida is onverzekerbaar geworden

 

 

De staat Florida heeft veel te lijden onder klimaatverandering. De kosten van de vele stormen zijn zo hoog geworden dat tien verzekeringsmaatschappijen failliet zijn gegaan en vier grote verzekeringsmaatschappijen het land verlaten hebben.
Dat betekent dat mensen die een hypotheek willen, dat niet kunnen krijgen zonder een overheidsgarantie.

Florida zit nu midden in het orkaanseizoen en de zee om het schiereiland heen heeft een temperatuur van meer dan 30 graden Celsius. Die energie in de zee voedt de orkanen. Door één graad van zee temperatuurstijging kan de storm 15% meer verdampt water meenemen.
Er is al een miljard aan schade geweest in 2023 van de 12 stormen die over het land zijn gegaan en ze zitten nog maar op de helft van het orkaanseizoen.
De bouwkosten zijn enorm gestegen waardoor herbouw moeilijk te betalen is.
De verzekeringsmaatschappijen zijn zelf ook verzekerd, maar die herverzekeringsmaatschappijen zien aan de modellen dat Florida niet meer te verzekeren is en zijn daarom gestopt om de gigantische uitkeringen te ondersteunen.

Dit gaat in Nederland ook ooit gebeuren, verzekeringsmaatschappijen overwegen nu al om huizen beneden zeeniveau niet meer te verzekeren omdat ze weten dat het een keer mis gaat. Woon je beneden zeeniveau, kun je dat moment afwachten, maar dan is je huis onverkoopbaar geworden. Wil je echt duurzaam wonen, zoek dan een ecodorpinitiatief op op de kaart van GEN NL.

Florida uninsured
Florida’s insurance crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.