Proeftuin voor duurzame innovaties voor bedrijven

Ecodorp Boekel wordt een proeftuin voor veel bedrijven die duurzame producten willen ontwikkelen. Waar veel bedrijvigheid vast zou lopen bij gebrek aan proeflocatie, kunnen ze nu verder. Het ecodorp is een schakel tussen de vele ideeën en nieuwe technische mogelijkheden en de markt. Onze proeflocatie kan daardoor een grote economische bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een duurzame economie. Er ontstaat een bibliotheek aan nieuwe, bruikbare kennis en ervaring. Over vijf jaar, wanneer de 30 woningen zijn gebouwd, zal Ecodorp Boekel een levendige culturele hotspot zijn voor duurzame innovaties. Ecodorp Boekel heeft van het Ministerie van IenM toestemming gekregen niet-gecertificeerde circulaire (bouw)materialen uit te testen.

Een aantal innovaties zijn al uitgeprobeerd in ons Expohuis, waar straks een wisselende kunstenaar (Artist in Residence) komt te wonen. Een innovatief waterfilter dat de Challenge Stad van de Toekomst heeft gewonnen, staat als prototype bij onze keuken/wasserette. In ons Expohuis zijn nu al een paar Biobased bouwmaterialen te bekijken van Biobased Delta.
Waterschap Aa en Maas heeft ons een stimuleringsbijdrage gegeven voor ons innovatieve waterplan.

Twee Waterschappen, Brabant Water, de Universiteit van Amsterdam gaan komende jaren het NIOO-Poep is Goudsysteem onderzoeken.
De hele ondergrondse infrastructuur van ons ecodorp wordt circulair, dankzij Prysmian, Thermaflex, Alliander, Enexis, 12 volt in huis en vooral ook MVO Nederland en Nederland Circulair.

Lees hier meer over onze waarde als inspiratiebron:

Wil je investeren in ons ecodorp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.