Plek vrij in Ecodorp Boekel!

Eerst het slechte nieuws, Martijn gaat ons helaas verlaten. Ik heb veel met Martijn mogen samenwerken en hij kwam wekelijks bij ons eten, dus ik zal hem echt  missen. Hij heeft een gave voor PR en presenteren, is ook nog eens een innovatieve designer en leuk om mee te kletsen. Hij is nu op vakantie, dus er komt volgende nieuwsbrief nog een stukje van hem.

Uitzicht als je in de winter buiten komt

In één van de tijdelijke woningen is daardoor wel plek vrijgekomen en dat is het goede nieuws. Heb je interesse, misschien interesse, of overweeg je om misschien ooit interesse te hebben? Kom dan naar de volgende infomiddag 20 augustus om 13:00 in Nia Domo. Kom wat eerder, dan kun je nog een bakje thee of koffie nemen en mis je niks.

Heb je véél interesse? Dan kun je je alvast als vrijwilliger melden, zodat je ons al wat eerder leren kennen.

8 reacties

 1. Ik vind dit een briljant stukje tekst: ‘overweeg je om misschien ooit interesse te hebben?’ … dat wilde ik alvast melden. Verder overweeg ik ooit véél interesse te hebben, dus wellicht tot ziens op de 20e.

  • Ha Jolanda, dat klinkt als een definitieve overweging voor een ooit! Yesss! Iemand met gevoel voor humor zal zich trouwens bij ons op haar/zijn gemak voelen, er wordt veel gelachen.
   Dus tot ooit! Liefst volgende infomiddag…
   Ad

 2. Mijn naam is Nora Grooten, ik ben 57 jaar en Ik woon op dit moment met veel plezier in woongemeenschap Eikpunt. Wij zijn een project met 4 pijlers: stilte en bezinning, gemeenschapsvorming, meergeneratiewonen en duurzaamheid. Ik woon nu in een appartement met 2 slaapkamers (ongeveer 60 m2). Ik wil niet echt weg, de enige reden dat dat in de toekomst misschien zou moeten gebeuren is van financiële aard; ik betaal nu de helft van mijn inkomen (uitkering op bijstandsniveau) aan huur en daarmee kan ik net rondkomen, maar het kost me wel stress om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen en ik heb eigenlijk geen reserves meer voor als er dingen kapot gaan of zo. Ik zou dus best kleiner willen wonen en minder huur betalen.
  Ik wil wel dolgraag in een woongemeenschap wonen dus ben ik nu eigenlijk aan het overwegen om te verhuizen naar een woongemeenschap waar ik goedkoper zou kunnen wonen. Uiteraard is een verhuizing pas aan de orde als ik me daar net zo prettig voel als in de huidige gemeenschap.
  Ik ben dus benieuwd wat precies de plek is die bij jullie vrijkomt en wat dan de huur zou zijn.
  Met vriendelijke groet,

  Nora Grooten

  • Ha Nora,
   Voor stilte en bezinning ben je bij ons helaas bij het verkeerde ecodorp. Wij hebben regelmatig cameraploegen rondlopen, elke twee weken is er wel een rondleiding, er wordt voortdurend gebouwd, gezaagd en geboord en dat blijft de komende vijf jaar zo. We doen veel aan gemeenschapvorming, hebben meerdere generaties wonen, maar vooral op duurzaamheid zijn wij pioniers.
   De kale huur is € 300 voor een alleenstaande. Zondag 20 augustus is er weer een infomiddag, die begint om 13:00 in Nia Domo (https://www.ecodorpboekel.nl/infomiddagen-ecodorp-boekel/), dan kun je de kamer zien. Ik hoop dat je erbij kunt zijn.
   Vriendelijke groeten, Ad

 3. Hey Ad, vanaf wanneer komt de kamer vrij?
  groeten,
  siel.

 4. Beste,
  Ik wil dolgraag komen kijken op de 20ste.
  Zijn er kinderen bij jullie aanwezig…
  Grt. Manuela

  • Ha Manuela,
   Ik zal vragen of ons zoontje van 9 erbij wil zijn. Beneden is een bibliotheek die altijd open is, dus als ze lezen leuk vinden, is daar ook iets voor ze te doen. Ik heb meegemaakt dat kinderen van 11 heel geïnteresseerd zaten te luisteren (en later lid zijn geworden). Maar de presentatie is wel gemaakt voor volwassenen, dus voor kinderen onder de 8 niet zo interessant.
   Hoe oud zijn/is jouw kind(eren)?
   Groetjes, Ad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.