Persbericht documentaire Ecodorp Boekel 12 feb 16:20 NPO2

Gezin Ad en Ecodorp BoekelWe doen het zelf wel

een programma van Anneloor van Heemstra en Susan Koenen

In alle delen van het land nemen enthousiaste burgers het heft in handen. Met ups en downs voeren zij een vaak radicaal plan uit om hun eigen toekomst en die van hun dorp of stad vorm te geven. Anneloor van Heemstra en Susan Koenen volgen verschillende van deze initiatieven, waarbij inwoners niet afwachten maar het voortouw nemen.

 

De participatiemaatschappij: hét credo in 2013 van het kabinet-Rutte. Was het een mooi woord voor kille bezuinigingen, die de verzorgingsmaatschappij om zeep hielpen? Of heeft het kabinet de tijdgeest goed aangevoeld? In de aanloop naar de verkiezingen maakt Human de balans op met We doen het zelf wel.

Zondag 12 februari 2017, 16.20-16.50 uur op NPO 2

Afl.2: Bouwen in Boekel

Na de geboorte van hun zoontje, acht jaar geleden, besluiten Ad Vlems en Monique Vissers om hun leven radicaal om te gooien. Ze verruilen hun huis in Tilburg voor een container op een braakliggend terrein in Boekel. Hier moet een duurzaam ecodorp verrijzen.

Maar om zo’n plek te realiseren heb je, behalve geld, vooral mensen nodig die het met hun eigen handen willen opbouwen. Aanpakkers die het bovendien niet erg vinden om eerst twee jaar in een container te wonen.

Amersfoorters Mirjam en Sander overwegen ook om samen met hun zoontje Arthur in het ecodorp in aanbouw te gaan wonen. Evenals Monique en Ad willen ze graag iets bijdragen aan een betere wereld. Daarvoor moeten ze wel werk en een riant huis opgeven. Mirjam: “De enige garantie die ik krijg is dat het hier de komende jaren een bouwput is en dat we heel hard mee moeten werken.” Zullen ze de overstap wagen en een nieuw leven beginnen?

2 reacties

  1. Verbeter de wereld begin bij jezelf.
    Ik kom graag mee helpen bouwen.

  2. Beste Wim, je bent natuurlijk van harte welkom!
    Mvg, Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.