Permanente woningen in beeld

De klimaatadaptieve en klimaatpositieve woningen van Ecodorp Boekel zijn te bezichtigen! (op deze pagina, nog niet in het echt)
De woningen volgens het nieuwe ontwerp zijn gemakkelijker te bouwen en daardoor zullen ze ook veel betaalbaarder worden.
Meer informatie kun je krijgen op een infomiddag (elke derde zondagmiddag van de maand).

Architect Huub van Laarhoven heeft onze woningen ontworpen op basis van principes van Helende Architectuur.

 

9 reacties

 1. Ik heb maar een reactie:

  WAUW!!

 2. Ziet er prachtig uit! Zijn dit koop- of huurwoningen?

 3. Gerard Broeksteeg, Grey Wolf

  Dat ziet er gewéldig mooi uit!! Op alle niveaus: individuele woningen, woningkringen, en het hele boeket!
  Hoop van harte dat jullie dit voor elkaar gaan krijgen.

 4. Cynthia van Schendel

  Hoi hoi, hier een reactie van een soort collega (ook bezig met het opzetten van een ecodorp, maar dan in Veldhoven). Ik vroeg me af hoe jullie de groene daken gaan combineren met het gebruik van hemel(s)water. Dat lijkt mij namelijk een beetje tegenstrijdig. Iemand bij ons in de kerngroep wil ook heel graag groene daken en zelf vind ik dat ook erg mooi. Kan dat gecombineerd worden?

  • Ha Cynthia,
   Je verliest natuurlijk water aan verdamping en aan opslag in het groendak, maar afhankelijk van je watergebruik is er voldoende regenval in Nederland om dit te kunnen doen. Wij gaan waterarme toiletten gebruiken en circulaire douches (bespaart 90% in water). En in de wasmachines en toiletten gebruiken we gezuiverd water uit ons helofytenfilter.
   Maar wat belangrijker is, de hagelbuien die op 23 juni voor 650 miljoen aan schade veroorzaakten, zijn alleen te doorstaan met groendaken. Er is geen ander dak dat weerstand kan bieden aan hagelstenen ter grootte van tennisballen die met 160 km/u op je dak terechtkomen.
   Ben benieuwd naar je initiatief, willen jullie misschien ook bij Ecodorp Brabant horen (overkoepelend orgaan van ecodorpachtige initiatieven in Brabant)?
   Tot ziens, Ad Vlems

 5. Hai,

  Prachtig, wanneer denken jullie dit te realiseren, en is er ook een inschrijvingsmogelijkheid?

  • Beste Gerrie,

   We gaan dit jaar beginnen met de bouw van de eerste tien woningen. Je kunt inschrijven op onze website onder Contact. En noteer vast de derde zondag van de maand. Dan is de infomiddag.

   Tot ziens,
   Ad Vlems
   voorzitter Ecodorp Boekel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.