Participatie Ecovillage Resilience > 2,5°C

Uit de tienduizenden ecodorpen wereldwijd is Ecodorp Boekel gekozen als één van 20 ecodorpen die voorbereid zijn op een global warming van 2,5°C! De gekozen 20 ecodorpen gaan hun kennis en ervaring delen en verspreiden. Wij gaan aanbieden om die kennis te delen op het platform van de Global Goals Community in de 20 meest gesproken wereldtalen.

Dit is een ultiem kennisdeelproject dat ons bestaan een enorm meerwaarde zal geven. Het project duurt 20 maanden. De 20
ecodorpen die meedoen liggen verspreid over heel de wereld (zie kaart), waaronder Damanhur, Sieben Linden en Findhorn. Wij zijn waarschijnlijk het jongste ecodorp.

Dit is misschien wel het belangrijkste project waar we ooit aan meegewerkt hebben. Bij een webinar van het KNMI over hun klimaatscenario’s vertelden ze dat een aantal tipping points niet meegenomen zijn, omdat er nog te weinig wetenschappelijk onderzoek naar geweest was. Het vrijkomen van methaan uit ontdooide permafrost in de poolcirkel is bijvoorbeeld niet meegenomen in de berekeningen. Het resultaat is dat zelfs medewerkers van het KNMI niet optimistisch waren over het klimaat.
Een groot onderzoek laat zien dat vijf van die tipping points komende jaren gepasseerd gaan worden. En dan gaat het snel met klimaatverandering. De resultaten van het project Ecovillage Resilience kunnen dan weleens heel waardevol worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.