Ecodorp Boekel is een coöperatie met leden en aspirant-leden.
Er zijn momenteel 19 volwassenen en 9 kinderen.
We hebben nog behoefte aan meer mensen, dus meld je aan!

De initiatiefnemers van Ecodorp Boekel stellen zich even aan u voor:

Voorzitter: Ad Vlems (1964) heeft lange tijd als systeembeheerder gewerkt voor ideële organisaties. Door het ontstaan van ecodorp Brabant is duidelijk geworden dat hij pas echt tot zijn recht komt in de PR. Hij kan zeer enthousiasmerend vertellen, werkt met veel plezier aan onze website en vind het heerlijk om nieuwe leden en organisaties te leren kennen. Op De Kleine Aarde ondervond hij dat hij geen pauze hoeft te nemen tijdens rondleiden, omdat hij dit zo leuk vindt. Verder is hij heel creatief in het vinden van oplossingen. Een voorbeeld hiervan is het virtueel symposium; we wilden graag delen wat we geleerd hebben van ons bouwproject op De Kleine Aarde met een symposium. Ad’s voorstel was om het virtueel te maken en dat heeft enorm veel voordelen gehad. Ad legt het allemaal zelf uit in dit interview.

En bekijk ook eens de TEDx die Ad gegeven heeft over de ontwikkeling van Ecodorp Brabant en Ecodorp Boekel.
En bekijk ook de presentatie die Ad gegeven heeft aan 12 rijksambtenaren van het Ministerie van IenM over de waarde van de ondersteuning van lokale initiatieven door rijksambtenaren.

 

Vice-voorzitter: Monique Vissers (1974) werk bij Fontys hogescholen en zij heeft daar meerdere functies vervult; webdesigner, ict projectleider, helpdesk medewerker en momenteel werkt ze als accountmanager.Door het ontstaan van het ecodorp heeft ze de project begeleidingsmethode Dragon Dreaming ontdekt. Ze is hier enthousiast over, omdat deze methode ondersteunend is voor een groep en tegelijk ook doelgericht is.

Monique wil graag samenwerken op een manier waarin je elkaar helpt en samen iets moois bereikt; Ad en Monique gaan al 20 jaar ondersteunend met elkaar om en hebben een zoon van 11 jaar, genaamd Luuk. Soms geeft Monique introductie workshops Dragon Dreaming.
Monique breng verbinding doordat;

  • ze geniet van gezelschap;
  • ze zich goed in kan leven in een ander;
  • ze is open en integer

en zet zich echt in voor het welslagen van een groep.

Monique Vissers