Ecodorp Boekel is een coöperatie met leden en aspirant-leden.
Er zijn momenteel 33 volwassenen en 13 kinderen.
We hebben nog behoefte aan meer mensen, dus meld je aan!

De initiatiefnemers van Ecodorp Boekel stellen zich even aan u voor:

Voorzitter: Ad Vlems (1964) heeft lange tijd als systeembeheerder gewerkt voor ideële organisaties. Door het ontstaan van Ecodorp Boekel is duidelijk geworden dat hij pas echt tot zijn recht komt in de PR. Hij kan zeer enthousiasmerend vertellen, werkt met veel plezier aan onze website en vindt het heerlijk om nieuwe leden en organisaties te leren kennen. Op De Kleine Aarde ondervond hij dat hij geen pauze hoeft te nemen tijdens rondleiden, omdat hij dit zo leuk vindt. Verder is hij heel creatief in het vinden van oplossingen.

Bekijk ook eens de TEDx die Ad gegeven heeft over de ontwikkeling van Ecodorp Brabant en Ecodorp Boekel.

 

Vice-voorzitter: Monique Vissers (1974) werk bij Fontys hogescholen en zij heeft daar meerdere functies vervult; webdesigner, ict projectleider, helpdesk medewerker en momenteel werkt ze als accountmanager.Door het ontstaan van het ecodorp heeft ze de project begeleidingsmethode Dragon Dreaming ontdekt. Ze is hier enthousiast over, omdat deze methode ondersteunend is voor een groep en tegelijk ook doelgericht is.

Monique wil graag samenwerken op een manier waarin je elkaar helpt en samen iets moois bereikt; Ad en Monique gaan al 20 jaar ondersteunend met elkaar om en hebben een zoon van 11 jaar, genaamd Luuk.
Monique breng verbinding doordat;

  • ze geniet van gezelschap;
  • ze zich goed in kan leven in een ander;
  • ze is open en integer

en zet zich echt in voor het welslagen van een groep.

Monique Vissers

Een ecodorp bouwen lukt niet alleen daarom stellen we ook graag andere ecodorpers voor: (wordt nog aangevuld)

Ellen is een echte doener, die graag met haar handen werkt. In de Cirkel Bouwklussen heeft ze al aardig wat timmermans vaardigheden geleerd, welke ze met plezier toepast bij alles wat gedaan moet worden. Samen met haar haar zoon Tijmen (11) woont ze sinds april 2016 in het ecodorp. Tijmen speelt graag buiten met de andere ecodorp-kinderen. Buiten het ecodorp werkt Ellen als docent medische basiskennis en verzorgt en begeleidt ze een gehandicapte, jonge vrouw.

Ellen stelt zich voor in onze nieuwsbrief (mei 2017): Toen ik 2 jaar geleden, na lang in België gewoond te hebben besloot  terug te verhuizen naar Nederland, heb ik mezelf afgevraagd wat ik belangrijk vond voor mijn nieuwe… lees meer>> 

 

Robert heeft HBO – Culturele en Maatschappelijke Vorming gevolgd, heeft daarna na een hele tijd in het jongerenwerk en de gehandicaptenzorg gewerkt en had een bedrijf om Joomla-gebaseerde websites te bouwen. Werkt nu als vrachtwagenchauffeur en binnen het ecodorp vooral in het team Bouw en heeft zich al op allerlei vlakken bekwaamd. Hij heeft ruime zelfbouw ervaring.

Robert stelt zich voor in onze nieuwsbrief (februari 2017): Vanaf de zomer van 2016 ben ik (Robert) samen met mijn gezin (vrouw, zoon en hond) verhuisd naar Boekel om daar aan te schuiven bij het Ecodorp. We hebben in een vrij korte periode de… lees meer >>

Ineke is hondenkapster en houdt zich met veel verschillende rollen in het ecodorp bezig o.a. de leden administratie.  Ze is zeer gastvrij en geniet van het zorgen voor bezoekers en vrijwilligers.  Ze wil graag gastvrouw worden voor het boomhuttenhotel.

Ineke stelt zich voor in onze nieuwsbrief (2017): Ik ben Ineke Temming.  Samen met mijn man Hans, woon ik sinds 31 maart 2016 in Ecodorp Boekel.  We hebben 2 kinderen en 4 kleinkinderen, waar ik trots op ben… lees meer >>

Pien heeft de volgende opleidingen afgerond; MDGO Agogisch Werk, HBO Culturele en maatschappelijke vorming, weerbaarheidstraining. Werkt in de maatschappelijke opvang als kind- en gezinscoach. In het ecodorp werkt ze met veel plezier in de bouw en in de tuin, waar ze haar cursus natuurlijk moestuinieren in praktijk kan brengen.

Pien stelt zich voor in onze nieuwsbrief (2016): Met Pasen 2015 ben ik samen met mijn man Robert en onze zoon gaan kijken, luisteren en sfeer gaan proeven bij de infomiddag van  ecodorp Boekel.  Een soortgelijk kleinschaliger project wilde wij in Zeeuws Vlaanderen opstarten, maar kregen het daar niet van de grond. Al bij het naar huis… lees meer >>

Wien is Medisch Herbalist en heeft gestudeerd aan de universiteit in Lincoln (Engeland). Haar kennis over kruiden gebruikt ze in onze voedseltuin, ze geeft trainingen. Ze zet haar ervaring met boekhouding in voor team financieel en ze werkt actief mee binnen team sociaal.  

Wien stelt zich voor in onze nieuwsbrief (2017): In 2016 heb ik me voor een maand aangemeld als vrijwilliger.  Voordat ik de keuze zou maken om hier te wonen wilde ik eerst de mensen en het project leren kennen, en weten of het echt de goede keuze was om vanuit Engeland terug te verhuizen naar Nederland.  Al snel… lees meer >>