Open dag Ecodorp Boekel bij GemeenschappelijkWonenDag zaterdag 18 mei

Ecodorp Boekel gaat 30 duurzame huurwoningen bouwen, onder de huursubsidiegrens. Minstens eentje ervan zal bewoond gaan worden door een woongroep waar nog twee kamers beschikbaar zijn. Heb je interesse? Kom dan naar de GemeenschappelijkWonenDag op 18 mei. Wij willen 2 rondleidingen geven, de tijden zijn: 13 uur en 15 uur. We verwachten dat het druk wordt, gezien de recente aanmeldingen van nieuwe bewoners! Er zijn namelijk nog woningen beschikbaar (die nog gebouwd gaan worden). De bouw van de woningen start in september en je kunt in tijdelijke woningen wonen op het terrein vanaf augustus.

Het bijzondere van Ecodorp Boekel is het duurzame karakter en de voorbeeldfunctie die het wil vervullen. Steeds meer mensen zijn zich bewust van klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit en andere problemen. De bewoners van Ecodorp Boekel hebben ervoor gekozen om op kleine schaal iets positiefs te doen aan die problemen.

Op de jaarlijkse Europese  GemeenschappelijkWonenDag zetten vele woongemeenschappen de deuren open.

Zo ook Ecodorp Boekel. Op zaterdag 18 mei van 13 tot 16 uur in het ronde gebouwtje of in de paradijstuin bij goed weer, Klein Rondeel 103, Boekel. We laten zien wat wonen in deze woongemeenschap inhoudt en hoe je er kunt komen te wonen.

Binnen Ecodorp Boekel heeft elk huishouden een eigen woning (behalve dan de woongroep, waar iedereen een eigen slaapkamer heeft en dan is de rest gedeeld). Daarnaast is er veel gezamenlijkheid, zoals het buurthuis en tuinen en activiteiten in groter en kleiner verband. Er wordt regelmatig samen gegeten, koffie gedronken, overlegd, gefeest.

Bewoners waarderen met name het hechte contact en het duurzame voorbeeld en zij geven aan dat zo wonen de samenhorigheid met je directe omgeving stimuleert en dat je daardoor meer rekening met anderen houdt en verantwoordelijkheid neemt. Het is vooral ook voor kinderen leerzaam om, om te gaan met verschillende mensen in je dagelijks leven. Het is wonen met medebewoners die gekozen hebben om duurzaam te wonen. Dat is prettig, gezellig en geeft ook op z’n tijd reuring.

Tot komende zaterdag,
De leden van Ecodorp Boekel

2 reacties

  1. Ans van den Broek

    Beste mensen,

    Ik heb veel interesse voor jullie initiatief en zou misschien ook wel bij jullie willen wonen. Nu woon ik in Uden en sta ook al een tijdje ingeschreven bij de Knarrenhof. Mijn privesituatie is onlangs gewijzigd waardoor ik weer zelf nieuwe keuzes kan maken.
    Helaas kan ik zaterdag 18 mei niet naar de open dag komen maar wil graag een keer op bezoek komen voor meer informatie. Je kan me mailen ook bellen op 0623552279.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.