Nieuwe ecodorpers Lizzy en Wilbert stellen zich voor…

Wilbert is opgegroeid in Rotterdam. Hij heeft wel altijd de behoefte gehad om de drukte te ontwijken door uit de Randstad te gaan, maar het kwam er nooit van.

Lizzy woonde in een woongroep in Den Bosch, ze was gek op kinderen en zorgde vaak voor de drie kinderen van een vriendin. Op een datingsite kwamen Lizzy en Wilbert elkaar tegen en spraken regelmatig af. Wilbert’s dochter uit zijn vorige relatie, Danique vond het leuk om te spelen in de woongroep en zo ontstond de wens om te samen gaan te wonen in Den Bosch. De woongroep was een fijne plek waar ze goede vrienden had, kunstenaars, ondernemers en milieubewuste mensen. Wilbert en Lizzy zijn er zelfs getrouwd. Helaas werd Lizzy steeds gevoeliger voor elektromagnetische velden, waardoor het niet mogelijk was om in Den Bosch te blijven wonen vanwege een hele sterke zendmast in de directe omgeving.

Wilbert wilde dichterbij de natuur gaan wonen, liefst in een bos. Voor Lizzy was het belangrijk om in een huis te wonen dat gebouwd was van natuurlijke materialen. Ze was al ooit in een natuurlijk huis geweest en voelde zich er meteen goed. Zoveel puzzelstukjes vielen in Ecodorp Boekel samen. De Holarchische manier van besluiten nemen, gaf bij Lizzy de doorslag, omdat ze merkte dat daarin aandacht werd besteed aan het sociale.

Wilbert en Lizzy wonen nu een paar weken in het ecodorp en genieten vooral van de hartelijkheid en openheid van de bewoners. Het voelde meteen als thuis en vanzelfsprekend dat ze hier zijn.

Ze vonden het beiden jammer dat Danique niet jonger in het ecodorp kon opgroeien, want het is echt een buitenkind, dus dat zou ze geweldig hebben gevonden. Als 13-jarige zit ze vaak binnen achter de PC. Hier gaat ze weer heerlijk verstoppertje spelen of op de trampoline springen.

Ze vergeet niet de kippen gedag zeggen voordat ze weer naar haar moeder teruggaat.

‘Tot de volgende keer, kippetjes!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.