Natuurlijk Kapitaal en Circulaire Economie bedenken nieuwe geldbronnen

Komende weken zijn er twee expertmeetings over de financiering van projecten rond Natuurlijk Kapitaal (waar ik als Natural Captain ons project als case mag inbrengen) en Circulaire Economie (en weer worden wij als case gebruikt).

Meer bouwprojecten die natuurlijk kapitaal integreren in het project hebben moeite met de financiering. Het is namelijk moeilijk in geld uit te drukken. Wat is het waard dat we regenwater opvangen, filteren en gebruiken? En als je die waarde weet, wie gaat dan betalen? Ook van de biobased materialen die we gebruiken is de waarde moeilijk vast te stellen. Hoe vergelijk je een plank van aubergineresten met de waarde van compostering van die resten? In onze voedseltuin staan 100 verschillende gewassen. Goed voor bijen en de biodiversiteit, maar hoe koppel je daar een waarde aan?

Een financieel expert heeft me eens aangeraden om te kijken wie er het meeste baat heeft bij het slagen van ons project en die NUĀ om financiering te vragen.
Helaas krijgen die nog geen zakgeld… šŸ˜‰

Maar in ieder geval zijn we ermee bezig en op 12Ā februari 2017 isĀ het resultaat ervan in de documentaire van Human te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.