Natural Captain van Ecodorp Boekel

‘T is moeilijk bescheiden te blijven, als je Natural Captain bent geworden (dat is deze week gebeurd). Natural Captains zijn deelnemers aan een koplopersprogramma die daadwerkelijk met hun bedrijf tot actie overgaan in het duurzamer omgaan met natuurlijk kapitaal. Dat doen we natuurlijk heel veel in Ecodorp Boekel, we maken gebruik van zowat elke ecosysteemdienst die het Planbureau voor de Leefomgeving heeft gevonden. Ik zei laatst tegen iemand van PBL die ons daarin begeleid had, dat we maar één ecosysteemdienst niet gebruiken en dat is Natuurlijk Erfgoed, ons terrein is namelijk voormalig agrarisch gebied, geen natuurlijk erfgoed. Zij zei: ‘Als jullie alle andere ecosysteemdiensten gebruiken en versterken, ZIJN jullie Natuurlijk Erfgoed!’

NoEcologische waarde van Ecodorp Boekelu, dat koplopersprogramma is gelukkig echt heel actief, want die begeleidt Natural Captains om nog beter in te worden in het verspreiden en versterken van het duurzaam omgaan met natuurlijk kapitaal.

Het eerste onderdeel is een praktijktraject ‘Storytelling voor Natural Captains’, gegeven door Lars Moratis vd ImpactAcademy en Colette van der Minne & Ania Sharwood van Storytelling for Good Guys.

In september start het traject, dus dan lees je hier meer.

Tot ziens bij één van onze infomiddagen,

Ad Vlems
Natural Captain van Ecodorp Boekel

Eén reactie

  1. Gaaf Ad ( en Monique natuurlijk)

    Hartelijke groeten, Engeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.