Ministerie EZK benoemt Ad als Klimaatburgemeester van gemeente Boekel

Eigenlijk zou elke initiatiefnemer van een ecodorper de perfecte klimaatburgemeester zijn. Ecodorpers zijn zich heel erg bewust van klimaatverandering, bouwen klimaatpositief, circulair en biobased. Ook zijn de ecodorpen heel groen, met weinig verharding, waardoor ze goed bestand zijn tegen weersextremen. Maar het blijft toch een eer als je zelf gebeld wordt omdat ze zochten naar een project dat bezig is met het klimaat en toen bij Ecodorp Boekel terecht kwamen.

We hebben niet alleen onze woningen ontworpen om bestand te zijn tegen klimaatverandering, we doen nog veel meer:

  • In periode van langdurige droogte, gaan er bij ons ongeveer 4.000 liter water per dag de bodem in, terwijl de rest van Nederland uitdroogt.
  • We gaan alle kennis delen in de Global Goals Community.
  • We zijn bezig met het ontwikkelen van een app waarmee mensen in 24 talen praktische oplossingen vinden om hun eigen tuin en huis klimaatbestendig te maken. Daarmee willen we bijdragen aan de VN Race to Resilience.
  • Op zondag in de Nationale Klimaatweek geven we een rondleiding door het ecodorp en kan iedereen tips vragen om het eigen huis klimaatbestendig te maken.

Het Brabants Dagblad heeft er een leuk artikel over geschreven met de titel: Ad Vlems is de ‘Klimaatburgemeester’ van Boekel, zegt het ministerie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.