Mijlpaal: Bouwvergunning door gemeente afgegeven

De gemeente heeft de bouwtekeningen van onze woningen goedgekeurd! Een mijlpaal die belangrijk is voor ons, onze aannemer, onze architect, de bank, alle crowdlenders en natuurlijk vooral ook de Provincie Brabant.

Hoe belangrijk Ecodorp Boekel voor de provincie is, kregen we deze week nog te horen. We kregen namelijk bezoek van de nieuwe gedeputeerde Rik Grashoff met de belangrijkste ambtenaren van Natuur, Water en Milieu, om hem in te werken en te vertellen hoeveel de provincie doet op die gebieden. Ze wilde hem ook laten kennismaken met Ecodorp Boekel en vertellen over de rol van de provincie.

De Provincie wil ervaring opdoen en leren van Ecodorp Boekel op het gebied van biobased economie, ruimtelijke adaptatie ten aanzien van klimaatverandering, duurzame zoetwatervoorziening en op het gebied van natuurlijk water. We zijn een mooi uithangbord voor de provincie dat uitermate geschikt is voor educatieve doeleinden en kennisdeling.

Dus die bouwvergunning is erg belangrijk voor hun!

De procedure nu is dat de bouwvergunning 6 weken ter inzage ligt. Bewoners uit de directe omgeving kunnen eventueel bezwaar maken, maar we vertrouwen erop dat het niet gebeurt. Het bestemmingsplan waarin ons ecodorp opgenomen werd, is ook zonder bezwaar aangenomen. Bovendien zei onze contactpersoon van de gemeente Boekel zelf, dat zij alleen een vergunning verlenen als ze het vertrouwen hebben dat ze eventuele bezwaren kunnen pareren.

In de praktijk blijkt dat woningen in de buurt van een groene omgeving, zoals een ecodorp, zelfs in waarde stijgen, zoals de folder van de bouw van een nieuwe woonwijk naast Aardehuizen in Olst laat zien.

In de eerste zin van die folder stond al dat de nieuwe wijk uitzicht had op de groene, duurzame woonwijk Aardehuizen. Dat is ook het geval bij de woningen van De Run.
Lees ook het artikel dat het Brabants Dagblad hierover schreef.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.