Meer positieve impact door Ecodorp Boekel januari 2019

Elke ecodorper besteedt minimaal twee dagen per week aan de ontwikkeling van het ecodorp. Veel ecodorpers gaan daar ver overheen omdat iedereen zoveel mogelijk probeert te doen waar zijn kwaliteiten liggen en wat hij leuk of belangrijk vind. Ad Vlems vindt veel leuk of belangrijk!

Daarom heeft Ad het weer bizar druk begin januari 2019.

8-1: Promotie Biobased Bouwen:
Als afsluiting van het onderzoeksprogramma Social Innovation for Value Creation organiseert Wageningen University & Research een netwerkevent voor beleidsmakers, onderzoekers, sociaal ondernemers en burger(initiatieven). Samen met Biobased Delta heeft Ecodorp Boekel op 8 januari een brainstormsessie over de financiering van biobased innovaties.

9-1: Brabantse Omgevingsvisie in de praktijk brengen:
De Brabantse Omgevingsvisie is vastgesteld door Provinciale Staten. Daaraan heeft Ecodorp Boekel ook bijgedragen, dus wij zijn heel blij met de volgende fase: het in praktijk brengen van onze omgevingsvisie. In Ecodorp Boekel kunnen we in ons ecodorp in ieder geval al in 2020 laten zien hoe het klimaatadaptieve deel van de Brabantse Omgevingsvisie van 2050 er in de praktijk uit kan komen zien.

10-1: Groene dakenproject in Boekel
Als actief lid van Boekel Energie gaat Ad Vlems een project begeleiden om groene daken in Boekel te bevorderen.

12-1: VrijCoop
In de ALV van VrijCoop kunnen nieuwe (duurzame) woongemeenschappen zich aanmelden voor ondersteuning en cofinanciering en gevestigde gemeenschappen kunnen ze helpen.

16-1: Rondleiding studenten Milieukunde van Van Hall Larenstein
Vorig jaar stuurde gedeputeerde Anne-Marie Spierings een hele bus studenten Milieukunde van de Duurzaamste Hogeschool van Nederland (Van Hall Larenstein) uit Leeuwarden naar Ecodorp Boekel. De docent eindigde de rondleiding door te zeggen dat ze elk jaar wilde komen. Dit is het tweede jaar dat ze komen.

17-1: Rondleiding tijdens Week van de Circulaire Economie:
Tijdens de Week van de Circulaire Economie worden er op tientallen plekken in Nederland evenementen georganiseerd om te laten zien wat Circulaire Economie is. Wij geven een rondleiding op het terrein en laten materialen zien van Biobased Delta en andere innovatieve circulaire materialen, zoals de circulaire keukens van Chainable.

Eén reactie

  1. Fantastisch dat je nu de kogel echt door de kerk is en jullie aan de opbouw kunnen beginnen zoveel aan promotie voor het concept doet. Dat geeft ook weer ruimte voor nieuwe en onze – Ecowijk Brundtland – initiatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.