Mantelzorgvragers met én zonder mantelzorgers zijn welkom

Als je ouder of door ziekte beperkt wordt en hulp kunt gebruiken in je dagelijkse leven, dan is het fijn als je familieleden dichtbij wonen of zelfs bij je in willen wonen om je te helpen waar nodig. Maar wat als je familie ver weg woont of als je geen familie hebt die je kan helpen?

Door lid te worden van Ecodorp Boekel en onze visie te onderschrijven, kun je terecht in één van de zes geplande mantelzorgwoningen.

We hebben in onze mantelzorgwoning ruimte voor één huishouden van maximaal twee personen, van wie ten minste één persoon mantelzorg ontvangt. Die mantelzorg zal, naast de eventuele eigen mantelzorger, verleend worden door een groep vrijwilligers van Ecodorp Boekel. De sociale relatie die zorgvrager en de zorgverlenende groep met elkaar hebben, is dat ze lid zijn van dezelfde gemeenschap en in Ecodorp Boekel zorgen we zoveel mogelijk voor elkaar.

Dit betekent dat onze mantelzorgwoningen extra voordelen hebben die reguliere mantelzorgwoningen gewoonlijk niet hebben:
1. Meerdere mantelzorgers per zorgbehoevende
De zorg wordt gedeeld door meerdere mantelzorgers, waardoor niet één persoon belast wordt met die verantwoordelijkheid.
2. Mantelzorgers voor mensen die er zelf geen hebben
Als je geen familieleden in de buurt hebt die mantelzorg kunnen bieden, kun je op deze manier toch in een eigen huis wonen. Dit voorkomt een groter beroep op professionele zorg en ondersteuning.
3. Doorlopende mantelzorgwoningen
Als de mantelzorgwoning leeg komt te staan, komt er ruimte voor nieuwe mantelzorgvragers. Gezien de trend dat mensen steeds ouder worden en ze liever thuis willen blijven wonen, zal waarschijnlijk die behoefte aan mantelzorgwoningen blijven.

Zie ook de artikelen:
Ecodorp Boekel bouwt ook mantelzorgwoningen
Zorgzame mensen gezocht!

Eén reactie

  1. super dat jullie dit nu weer, juist in deze tijd, kunnen bedenken.!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.