Manifest collectieve woonvormen

‘Ruimte voor collectief wonen’ is een gelegenheidscoalitie van vele burgerinitiatieven die met meer verbinding willen samenleven en samen willen zorgdragen voor de omgeving. Zoals Ecodorp Boekel. Ondanks de snelle opkomst van dergelijke woonprojecten, is er vrijwel geen beleid hiervoor bij gemeenten. Enthousiaste initiatieven lopen tegen allerlei belemmerende regelgeving op. Terwijl ze in belangrijke mate kunnen bijdragen aan de bouwproductie, als derde bouwstroom naast corporaties en ontwikkelaars.  De coalitie roept met een manifest gemeenten op beleid te maken ten behoeve van deze woonvormen en doet voorstellen op: https://ruimte voor collectief wonen.nl.

Teken jij ook dit manifest? Velen gingen jou al voor, zoals Ecodorpen Netwerk Nederland, LSA Bewoners, Tiny House Nederland en vele anderen (waaronder ook onze aannemer Eco+Bouw).

Het manifest is opgesteld in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De coalitie ziet graag dat de suggesties worden opgenomen in de verkiezingsprogramma’s en de daarop volgende collegeakkoorden. Uiteindelijk hebben ze voor ogen dat deze woonvormen worden opgenomen in de woningbouwprogramma’s van iedere gemeente. De website kan ook gaan dienen als kennisplatform voor gemeenten.

4 reacties

  1. Prima initiatief waar we met Erfdelen graag aan meewerken want er zijn nog steeds diverse obstakels te overwinnen. Veel gemeenten moeten nog erg wennen aan al die burgers die hun eigen woonprojecten ontwikkelen. En dat geldt zeker voor Erfdelen op voormalige boerenerven.

  2. natuurlijk is dit goed maar de ambtenarij doet niet mee ,zitten in hun eigen
    veilige bubbel

  3. Fijn dat Pieter Parmentier ook al gereageerd heeft op jullie initiatief

    Zelf ben ik contactpersoon voor Erfdelen in Noord Holland en heb een initiatief LiberTerra
    Onze eerste locatie staat in Koedijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.