Maatschappelijke waarde van Ecodorp Boekel

De samenleving staat aan het begin van de transitie naar een duurzame samenleving. Het pad dat we tot nu toe bewandelden is niet duurzaam, zoals duidelijk te zien is aan deze afbeelding van een bosbrand op 15 oktober 2017 in Portugal.

Het is een grote uitdaging om oude gebruiken los te laten en nieuwe te omarmen. Soms staan ontwikkelingen nog in de kinderschoenen en soms zijn ze lastig te combineren met onze moderne manier van doen. Daarom is het zo belangrijk om technieken en gebruiken aan te dragen die iedereen (uiteindelijk) kán en wil omarmen. Dat kan alleen maar in samenwerking. De uitdaging van nu is: “Hoe gaan we van een sterk geïndividualiseerde samenleving, naar een samenleving waarbij mensen, het milieu en opbrengst in een goede balans gecombineerd kunnen worden?”

Het antwoord van ecodorp Boekel op deze vraag is dat ieder mens, en iedere organisatie, iets moois te bieden heeft en een belangrijke rol kan gaan spelen in maatschappelijke ontwikkeling. Door met elkaar te verbinden, te vertrouwen, en te versterken; kunnen we elkaars doelen helpen bereiken en gezamenlijk een grotere impact maken. We richten ons dus op de vraag: “Hoe zorgen we ervoor dat mensen en organisaties in hun kracht komen te staan, hun kwaliteiten kunnen inzetten, en elkaar kunnen versterken in duurzame ontwikkeling?”. Hoe gaan we van Ego naar Eco?

Dit doen we door op kleine schaal met burgers, het onderwijs, kleine ondernemers, grote bedrijven, en overige organisaties een voorbeeldproject te creëren in de vorm van een duurzame, inspirerende leefomgeving.

Daarom kiezen wij voor:

Wil je investeren in ons Ecodorp Boekel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *