Luuk’s bijzondere filmpje over Plastic Soep

Een paar weken geleden mocht ik spreken op een conferentie en kwam Anne-Marie Rakhorst op me af. Ze vertelde me dat ze het geweldig zou vinden als de kinderen van Ecodorp Boekel een filmpje zouden maken over de 17 duurzaamheidsdoelen. Onze zoon Luuk wilde wel een filmpje vertalen dat we allebei heel mooi vinden: The Majestic Plastic Bag. Het is een fantastische mockumentairy (grappige documentaire) over een plastic tas. Je moet het gewoon zien en gelukkig kunnen jonge kinderen het nu ook beluisteren, want Luuk heeft het ingesproken in het Nederlands.
Je zou Luuk een groot plezier doen als je het liked (klik op de foto, dan zie je het filmpje), want hij heeft een wedstrijd met zijn moeder wiens filmpje het meeste likes krijgt.

 

2 reacties

 1. Luuk, ik vind dat je het filmpje heel mooi ingesproken hebt. Je maakt het echt spahannend door je stem te veranderen…
  Van de week vond ik een cursus op internet over het bodemleven en ik vraag me af hoe deze informatie te verduidelijken voor de leeftijd rond tien jaar. ( Ik ben 58 jaar).
  Ik vind het leuk om te tekenen. Jammer genoeg kan ik geen filmpjes maken. Jij wel misschien? Kunnen we eens samen met nog wat kinderen de belangrijkste dingen uit de cursus bespreken? en er dan iets bij knutselen of tekenen zodat we voor jouw leeftijdgroep een soort cursus over het leven in de bodem kunnen maken? Iets met Animatie misschien? Hartegroet Annemarie hendriksen S- hertogenbosch

  • Ha Annemarie,

   Luuk wil wel meewerken, ik (Ad, vader van Luuk) wil ook wel meewerken, ik kan wel filmpjes maken. En waarschijnlijk zijn er in de klas van Luuk wel kinderen die ook mee willen werken aan zo’n filmpje. De Uilenspiegel, de school van Luuk, is een ervaringsgericht onderwijsschool, dus die staan daar waarschijnlijk ook wel positief tegenover. Heb je een link naar de cursus? Mail je mij hierover?

   Hartelijke groeten, Ad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.