Leertraject Overheidsparticipatie & Omgevingswet van VNG

Omgevingswet - InstrumentenEven de achtergrond beschrijven, zodat je weet waarom wij gevraagd zijn om hierin te participeren. Hiermee begint de startnotitie:

Bestuurlijke elites gaan vrijwel altijd ten onder omdat ze onvoldoende oog hebben voor de veranderende omstandigheden in de samenleving die zij besturen. Men blijft gewoon doen wat men denkt dat goed is, omdat het tot dusver altijd goed heeft gewerkt. Tegengeluiden en opstandigheid worden afgedaan met meewarig hoofdschudden, gezien als jammerlijke aberraties. Vervolgens verzuimt men het politieke systeem aan te passen aan de nieuwe dynamiek in de samenleving. Aldus Francis Fukuyama in The Origins of Political Order.

Afijn, dit keer niet dus, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseerde samen met het Ministerie van BZK de Democratic Challenge, waarvan Ecodorp Boekel één van de honderd experimenten is ;-).
De maatschappij staat niet stil, de Democratic Challenge dus ook niet. Dit jaar (2017) wordt een er een leertraject Overheidsparticipatie & Omgevingswet georganiseerd en van al die honderd projecten zijn er zes geselecteerd die mogen participeren.

Ecodorp Boekel is er daar eentje van, samen met de gemeente Boekel gaan we dit traject in. Want ook de gemeente Boekel is héél innovatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.