Leercirkel rond ecodorpen

Op initiatief van het Ministerie van BZK (dankzij Platform31) gaan we een leercirkel opstarten voor Nederlandse Ecodorpinitiatieven. Ecodorp Bergen, Aardehuis in Olst en Ecodorp Boekel gaan de ‘kopgroep’ vormen onder begeleiding van Cirkel (www.crkl.nl). Dat wordt een zeer boeiend traject waar hopelijk elk ecodorpinitiatief baat bij heeft.

2 reacties

  1. Ik vind jullie project heel inspirerend, in Goirle zijn wij bezig met een centraal wonen project voor 50 plussers. Dat zal niet zelf bouwen worden, maar wel zo duurzaam mogelijk.

    Ik blijf jullie volgen!

  2. Als ondernemer en wereldverbeteraar droom* ik van een wereldwijd netwerk van professionele zelfvoorzienende ecologische dorpen (richtgetal 25.000 inwoners per dorp) waar gewoond wordt en gewerkt. Respect voor mens, dier, milieu en elkaar zaken is er het fundament voor deze coöperaties. Ik ben zelf gericht op de creatie van een Nederlands en en daarna een Israëlisch dorp. Ik wil er een kort manifest over schrijven. In dit kader zoek ik een soortgelijk iemand, die een 3D presentatie wil maken van mijn voorstelling van het dorp. Voor investeringskapitaal wil ik het manifest verkopen aan mensen, die enthousiast zijn over dit type ecologische dorpen, welke serieuze inspirerende voorbeel-den moeten worden van de ‘nieuwe’ economie van genoeg. Mijn websites blijven nog even buiten beeld. Het zijn er drie en ze moeten worden ge-update.
    * “if you can dream it, you can do it”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.