Kinderen beslissen mee in Ecodorp Boekel

bergIn de zomer was het één grote speeltuin voor kinderen in Ecodorp Boekel. Overal lagen bergen met zand en plassen met water en de ene dag was zo’n berg een fort, dan weer een midgetgolfbaan en dan weer een eiland. Het was een feest en dat eindigde regelmatig met modderige kinderen die aan de deur kwamen. Een teken dat ze plezier hadden gehad!

Sinds kort bevat de paradijstuin een terras, een leemoven, een kruidenspiraal, enkele wadi’s en dat betekent dat niet meer het hele terrein als speeltuin kan dienen. Daarom hebben de kinderen een werkgroep Spelen gemaakt waarin alle kinderen zitten en enkele volwassenen (die mogen meehelpen). Ze gaan samen bekijken waar ze speelplekken willen hebben en wat ze daar willen doen.
Allerlei ideeën zijn al naar boven gekomen, zoals een grote bal die in de zwemvijver ligt. In die bal kun je in een speeltuin spelen.

Hoe we dat kunnen maken, is nog niet duidelijk, maar dit is nog de droomfase. In die fase kan alles…

Eén reactie

  1. Mooi dat de kinderen vrij spel krijgen met het vormgeven van speelruimte! Van dromen, spelen en samenwerking tot invulling. Veel speelplezier! Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.