Jullie kans om te leven in Ecodorp Boekel

Binnenkort komt er een woning vrij in ons ecodorp.  Als je graag wil bijdragen aan Ecodorp Boekel, dan vragen je om je hier aan te melden.

Hoe is het om te leven in ons ecodorp?
De belangrijkste vraag is of je ook graag een positieve bijdrage wil leveren aan een duurzame toekomst. Dat is namelijk wat ons ecodorpers bij elkaar brengt, wat ons drijft. Er is veel betrokkenheid en wij ervaren het leven in ons ecodorp als leven in het kwadraat, omdat we samen veel mee maken met elkaar. Hier zitten hele mooie momenten bij, en natuurlijk ook uitdagingen. Als je deze uitdagingen aangaat, dan voelt het leven in ons ecodorp als een groot avontuur en een mogelijkheid om te groeien als mens.

We wonen met 47 volwassenen en 15 kinderen. Het jongste kind is anderhalf en het oudste kind is 20 jaar. De jongste ecodorper is 25 jaar en de oudste is 72 jaar. Er zijn wat meer vrouwen en meer mensen boven de 50, dus als we meerdere aanmeldingen krijgen, dan zullen we zoeken naar grotere balans in onze groep. We zijn allen betrokken bij elkaar, nemen deel aan een of meerdere cirkels en werken mee aan de opbouw van ons mooie ecodorp. We zorgen voor elkaar en ondernemen ook ontspannen en sociale activiteiten. Zaterdag is de dag dat de meeste ecodorpers samen buiten werken aan de laatste bouwwerkzaamheden of in onze permacultuur (voedsel) tuin.

We vragen je om deel te nemen aan een of meerdere van onze werkgroepen, wij noemen dit cirkels. Deze cirkels houden zich o.a. bezig met; vastgoed, tuin en groen, financieel, sociaal enz. Je kunt zelf onderzoeken in welke cirkel jij mogelijk kwaliteiten van jezelf wil toepassen of ontdekken.
Onze huidige uitdagingen zijn om de bouw en de ruimte om onze woningen goed af te ronden, hierbij moeten we zorgvuldig met onze financiën omgaan. Ook zijn we aan het onderzoeken hoe we ons buurthuis, de boomhutten en andere bijgebouwen kunnen realiseren. Bovendien heeft het onze voortdurende aandacht hoe we als groep met elkaar verbonden zijn.

Wat gebeurt er als ik me aanmeld?
Als je je aanmeldt voor ons kennismakingstraject krijg je ons projectplan toegestuurd en een uitnodiging voor een fysieke infomiddag speciaal voor geïnteresseerden voor lidmaatschap bij ons op zondag 2 april. Daarna volgt een intensief kennismakingstraject.

Graag tot ziens

Klik hier om je aan te melden.

Eén reactie

 1. Goedenavond .
  Ik ben vooral geïnteresseerd hoe het leven en wonen is.
  Wat me trekt in het bijzonder is de creativiteit .
  Een nieuwe weg naar een betere toekomst.
  Schoner voedsel en milieu samen te realiseren.
  Groot voorstander van bio voeding en zelf voordienend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.