Jullie kans om in het ecodorp te komen wonen en bij te dragen aan een positieve impact

Binnenkort komt er een woning vrij in Ecodorp Boekel. Als je graag wil bijdragen aan ons ecodorp, meld je dan hier aan.

Hoe is het om te leven in ons ecodorp?
De belangrijkste vraag is of je ook graag een positieve bijdrage wil leveren aan een duurzame toekomst. Dat is namelijk wat ons als ecodorpers bij elkaar brengt, wat ons drijft. Er is veel betrokkenheid en wij ervaren het leven in ons ecodorp als leven in het kwadraat, omdat we samen veel mee maken met elkaar. Hier zitten mooie momenten bij, en natuurlijk ook uitdagingen. Zo voelt het leven in ons ecodorp als een groot avontuur en een mogelijkheid om te groeien als mens.

We wonen met 47 volwassenen en 15 kinderen. Het jongste ecodorpertje is enkele maanden en de oudste bewoner is 70 jaar. We zijn betrokken bij elkaar en werken mee aan ons mooie ecodorp. We ondernemen ook ontspannen en sociale activiteiten. Zaterdag is de dag dat de meeste ecodorpers samen buiten werken aan bijv. de laatste bouwwerkzaamheden of in onze permacultuur (voedsel)tuin/voedselbos.

Wie zoeken we en wat kun je bijdragen?

Met het oog op de samenstelling van de groep, gaat onze voorkeur uit naar jonge stellen. Iedere bewoner neemt deel aan een of meer cirkels (werkgroepen). Deze cirkels houden zich o.a. bezig met: vastgoedbeheer, onze voedseltuin, financiën, rondleidingen, enz. We nodigen je uit om zelf te onderzoeken in welke cirkel jij je kwaliteiten wil toepassen of ontdekken.

Onze huidige projecten zijn het aanbrengen van de gevelbekleding en de ruimte rondom onze woningen inrichten, hierbij moeten we zorgvuldig met onze financiën omgaan. Ook zijn we aan het onderzoeken hoe we ons buurthuis, een boomhut en andere bijgebouwen kunnen realiseren. Bovendien heeft het onze voortdurende aandacht hoe we als groep met elkaar verbonden zijn.

Wat gebeurt er als ik me aanmeld?
Als je je aanmeldt voor ons kennismakingstraject krijg je ons projectplan toegestuurd en wordt je verwacht op één van de infomiddagen. Daarna volgt een intensief kennismakingstraject.

We leren je graag kennen, en hopen je snel te ontmoeten in ons ecodorp.

Klik hier om je aan te melden als geïnteresseerde.

2 reacties

  1. Hoi, we zijn geïnteresseerd in jullie dorp. Kon alleen geen info vinden over de woning die binnenkort vrij komt. Afmetingen, aantal kamers, enz.

    Vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.