Jos Wilbrink stelt zich voor…

We geven het woord aan onze adviseur op het kunstenplan: Jos Wilbrink.

Mijn hele arbeidzame leven heeft in dienst gestaan van de kunst- en cultuur. Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd ben ik werkzaam als zelfstandig adviseur.

Zo ben ik betrokken bij het ontwikkelen van een nieuwe kunst wandelroute van de Markt in Eersel tot aan de Markt In Eindhoven en een kunstroute langs de zogenaamde Halve Zolen Lijn, een wandel- en fietspad over de voormalige spoordijk van Drunen naar Raamsdonk. Ook adviseer ik individuele kunstenaars, kunstenaarscollectieven, culturele instellingen, bedrijven en overheden.

Samen met voorzitter Ad Vlems heb ik voor Ecodorp Boekel vier ideeën ontwikkeld waarbij de uitgangspunten van een duurzaam Ecodorp op een organische manier samenvloeien met de ideële beginselen van de kunst- en cultuur.

Om te beginnen komt er een Artist in Residence, een woon- en werkplek voor kunstenaars die mee gaan denken over de inrichting van het terrein, een artistieke toegangspoort en eventueel andere bijzondere voorzieningen. Na de bouwfase kan er vanuit deze plek een afwisselend cultureel programma worden gestart waarvoor ook bezoekers uit de omgeving welkom zijn.

Ook komen er vijf, door kunstenaars ontworpen, boomhutten die als slaapplaats voor de bouwers gaan fungeren en later als B&B kunnen worden verhuurd. In het aangrenzende bosgebied, De Groene Ladder, willen we graag een belevingsbos tot stand brengen. Met kunstobjecten die al dan niet een gebruiksfunctie hebben. Te denken valt aan een duiventoren, theaterplek, speelobjecten e.d. Studenten fotografie van de Sint Joost academie in Breda zullen de ontwikkeling van het Ecodorp in beeld brengen voor promotie doeleinden.

Binnenkort worden deze plannen concreet uitgewerkt zodat er gestart kan worden met het werven van fondsen om dit onderdeel ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Ik vind het een prachtige en vooral zinvolle uitdaging om bij te dragen aan het idee achter Ecodorp en vertrouw erop dat de alle inspanningen van nu, straks volop gecompenseerd worden door een inspirerende en duurzame woon- en leefomgeving midden in de natuur.

Jos Wilbrink,

kunst- en cultuuradviseur

Eén reactie

  1. Fijn! Kunst en natuurprojekten! Daar wordt ik als mens en als kunstenaar enthousiast van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.