Met het kopen van certificaten van Ecodorp Boekel investeer je in een meer duurzame, sociale en klimaatbestendige toekomst.

Met o.a. de opbrengst van de certificatenactie zijn we in 2019 begonnen met de bouw van 30 klimaatadaptieve, circulaire woningen en 6 mantelzorgwoningen. Samen met onze partners brengen we allerlei duurzame innovatieve oplossingen in praktijk en gaan ze testen. We werken samen met de overheid en zijn opgenomen in de Crisis- en herstelwet waardoor we echt invloed kunnen hebben op de bouwwereld van de toekomst. Eén van de innovaties, beton zonder cement, is meteen in de vier grootste magazines in een artikel beschreven. Ook hebben we drie duurzame bouw awards gewonnen.

De overheid staat achter ons project. We hebben al € 4 miljoen subsidie ontvangen van de Provincie, het Rijk, de EU en ons waterschap.

Inmiddels alle drie cirkels met woningen opgeleverd en wonen er 30 huishoudens, vier mantelzorgvragers en twee statushouders.

Onze certificatenactie is een vorm van crowdlending. Het gaat over een lening aan het ecodorp. Iedereen kan geld lenen aan het ecodorp tegen 2% rente.

Overige info over onze certificatenactie;

– ons certificatenreglement

antwoorden op veelgestelde vragen over de certificaten

– als je je wilt aanmelden voor de certificatenactie kan dat hier.

Wat is onze ervaring met crowdlending?

De vorige 3 crowdlendingacties (samen € 863.000) zijn goed verlopen, een deel is al terugbetaald. Met de huuropbrengsten van de woningen kunnen we de rest van de leningen van deze actie binnen 5-10 jaar met rente terugbetalen.

De certificaathouders (mensen die ons geld geleend hebben) spelen een belangrijke rol;

  • ze zijn enthousiast over ons en geloven in het belang van Ecodorp Boekel;
  • dragen hun steentje bij aan de transitie van de samenleving;
  • ze verbreden ons netwerk;
  • verhogen de zichtbaarheid;
  • en ze kunnen de fysieke voortgang zien tijdens ons jaarlijkse zomerfeest.

Onze plannen

Hieronder vind je onze plattegrond