Inspiratie voor de EU over een betere verbinding tussen mens en natuur

Ecodorp Boekel heeft een presentatie mogen geven aan 12 leden van de European Economic and Social Commission (en nog 110 andere mensen van Europese organisaties) over de verbinding tussen mens en natuur, zoals we die in ons ecodorp gerealiseerd hebben (en nog gaan realiseren). We hebben dus verteld over de ecosysteemdiensten waar we allemaal gebruik van maken (en daarmee onze natuurlijke omgeving versterken) en het meetbare biodiversiteitsplan voor onze woonwijk, dat deel uitmaakt van het Deltaplan .

Als lid van ECOLISE, de Europese netwerkorganisatie van ecodorpen, Transition Networks waren we gevraagd om die presentatie te geven als één van de vier Best Practices die laten zien dat burgerinitiatieven het beleid van de EU (de European Green Deal) al in praktijk brengen of kunnen realiseren.

Wil je meer weten over hoe de EU hier over denkt, kun je ook de hele 2 uur sessie bekijken, die zich op 28 november online afspeelde. Daniel Mes van het team van Frans Timmermans legt uit hoe de EU staat tegenover het belang van burgerinitiatieven. De inleiding voor mijn presentatie wordt gegeven door Nina Klein van ECOLISE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.