Innovatie en duurzame infrastructuur (SDG 9)

Proeftuin
Ecodorp Boekel is een proeftuin voor duurzame innovaties. Die innovaties zijn hard nodig, want we zitten in een kanteling en we moeten betere middelen vinden om te bouwen, energie op te wekken en te besparen, voedsel te produceren. En met beter bedoel ik niet ‘minder slecht’! De meeste bedrijven hebben het doel om een minder grote negatieve impact te hebben. Wij willen graag samenwerken met bedrijven en organisaties die een grotere positieve impact willen hebben. We mogen van het Ministerie van Infrastructuur en Water niet-gecertificeerde (bouw)materialen uittesten. Biobased Delta willen we bijvoorbeeld de kans bieden om bij ons te experimenteren met nieuwe Biobased materialen.

Circulair
Prysmian/Draka is de grootste kabelfabrikant ter wereld. Ze gaan de allereerste circulaire kabel uittesten in ons ecodorp (ontworpen om uit elkaar gehaald te worden voor recycling en gemaakt van afval). Alliander en Enexis zitten in datzelfde project en noemen die kabel ‘de norm voor alle toekomstige kabels’.

Monitoren
Meten is weten, zeggen wetenschappers. Daarom willen we graag objectieve informatie verzamelen over het leven in en rond de woningen. In veel van de woningen komen daarom sensoren. Drie groepen studenten van Fontys Hogeschool ICT zijn leuke projecten aan het bedenken voor de sensoren. Volg het twitterende huis EcohomeBob maar eens.

Investeer in Ecodorp Boekel en help ons dit SDG te realiseren.

Artikelen over deze SDG:

Huizen worden beschermd door een levende schimmel
Proeftuin voor duurzame innovaties voor bedrijven
Ecodorp Boekel op de kaart als pilotlocatie voor innovatie
Eerste circulaire stroomkabel is van Prysmian/Draka
Waterinnovatie Hemel(s)water verdient Juryprijs Challenge Stad van de Toekomst

Lees meer over de volgende SDG10 Ongelijkheid verminderen

Wil je meer weten over dit duurzame ontwikkelingsdoel?
http://www.sdgnederland.nl/sdgs/doel-9-innovatie-en-duurzame-infrastructuur/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.