Hevige regenval kost Nederlanders honderd miljoen euro per jaar!

METADATA-START

METADATA-START

Het Verbond van Verzekeraars is net een klimaatthermometer. Oktober 2015 mailde ze dat de hevige regenval van de laatste jaren leidt tot een schadepost van honderd miljoen euro per jaar!
Dat komt vooral voor in stedelijke gebieden en niet in dorpjes als Boekel. Maar omdat wij een inspirerend voorbeeld voor duurzaam leven in verbinding willen zijn, gaan wij ons ecodorp klimaatbestendig ontwerpen. Sterker nog, we zijn een pilotproject voor de winnaar van de Challenge Stad van de Toekomst!

Helaas gaat klimaatverandering veel sneller dan verwacht, juni 2016 was de natste maand ooit gemeten in Nederland. Waterschap Aa en Maas tweette ‘Het KNMI heeft dit wel voorspeld, maar pas in 2050!’.
Het jaar erna, in september 2017 was er een orkaan in Texas waar op sommige plekken in korte tijd 1,5 kuub regen per vierkante meter viel!

Hevige regenval is iets waar je in Ecodorp Boekel geen last van zult hebben, alleen plezier. Want wij slaan de regen op en gebruiken hem voor de douche, de was, het koken, het drinken en we brouwen er zelfs bier van. Zodoende kunnen we een voorbeeld vormen voor toekomstige woonwijken en hoeven we geen 100 miljoen meer weg te gooien aan schadekosten.

Help ons en investeer in onze certificatenactie, profiteer van 2% rente of spaar voor een boomhutovernachting!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.