Het klimaatbericht in Het Weer Magazine

Het Weer MagazineIk ben al een paar jaar geabonneerd op Het Weer Magazine, want daarin staan zoveel feiten en achtergrondinformatie over klimaatverandering. En dat mis ik echt in het weerbericht, want dat gaat echt alleen maar over vandaag en komende dagen. Het klimaat is zoveel meer interessant dan het weer. Het is het verschil tussen een zin en een boek.
Voorbeeldje: Juni 2016 is de veertiende maand op rij waarin het de warmte recordhoogtes heeft bereikt. Wist je dat? En 2016 wordt waarschijnlijk voor de derde jaar achter elkaar het warmste jaar ooit gemeten! Het staat in dit magazine. Het geeft ook meteen aan dat dit een trend is die blijft toenemen. Al is nu (augustus 2016) El Niño geëindigd en volgens het magazine is dat naast klimaatverandering de grootste oorzaak van de weersextremen van de laatste jaren.

Het volgende nummer bevat een interessant artikel ‘de supercell van 23 juni’ die vele boeren in Oost-Brabant failliet heeft/zal doen gaan. Klimaatverandering heeft een enorme impact op mensen, dat beseffen velen pas als het te laat is. Maar in dit magazine zie je het klimaat gewoon veranderen. Neem een proefabonnement als het klimaat je ook interesseert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.