Heeft u ons Ecodorp bezocht?

Cirkel 1 met gevelbekleding

Plaats hieronder een reactie

En laat ons en andere bezoekers weten wat je er van vond. We horen graag wat je meeneemt, waarvan je hebt genoten, wat je heeft geïnspireerd.

Ook opmerkingen en andere feed-back zijn van harte welkom. Hier of in een email aan ons.

Wilt u ons Ecodorp nog bezoeken?

Lees hier wat andere bezoekers er van vonden.

En meld je daarna aan:

Aanmelden infomiddag

Aanmelden Rondleidingen op maat

Eén reactie

  1. Adriaan Kragten

    Beste mensen van het Ecodorp Boekel

    Een paar jaar geleden heb ik jullie Ecodorp Boekel bezocht en met één van de bewoners gesproken. Ik woon in Boskant vlak bij de plaats waar het eerste CESAR proefproject staat en was geïnteresseerd in de bazaltaccu die toen nog gebouwd moest worden. Ik ben gespecialiseerd in kleine windturbines. Op mij vraag waarom er geen windturbine in plaats van zonnepanelen wordt toegepast om de bazaltaccu van energie te voorzien werd toen geantwoord dat dit komt omdat de radar van het vliegveld Volkel te dicht bij het project ligt. Het voordeel van windenergie is dat het aanbod veel beter in balans is met de vraag dan bij zonne-energie en dat je de opgewekte energie daardoor over een veel kortere tijd hoeft op te slaan. Ik heb op jullie website niet gevonden hoe het momenteel met de bouw van de bazaltaccu staat.

    Ik ben in Meierijstad betrokken geweest bij de energietransitie en heb uitgezocht hoe dat zit met de radartoets. Dit staat in mijn notitie: “Wanneer is een radartoets nodig voor windturbines in Meierijstad?” Volgens mij zouden jullie best een middelgrote windturbine mogen plaatsen als die niet te hoog is zonder dat een radartoets nodig is. Een voorbeeld hiervan wordt gegeven in mijn notitie: “Ideeën over een 4-bladige windturbine met een rotordiameter van 30 m”. Deze twee notities (en nog een aantal andere notities over de opbrengst van zonnepanelen en een groot aantal KD-rapporten over windenergie) is te vinden op mijn website: http://www.kdwindturbines.nl onder het menu “KD-reports”. Informatie over een nieuwe woonwijk in Boskant op het voormalige sportveld en over woningen die geschikt zijn voor dubbele bewoning wordt gegeven onder het menu “No wind energy”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.