Goed bewoonbare en betaalbare woningen te koop – de verkoop van de tijdelijke woningen gaat van start!

Nu 15 oktober nadert – de dag van de verhuizing naar de eerste cirkel van Ecodorp Boekel – een mijlpaal, komen de tijdelijke, huidige woningen van de ecodorpers beschikbaar voor verkoop. De vraagprijs is nu bekend en bezichtigingen kunnen worden gepland.

De woningen zijn uniek, want het zijn de woningen waar de eerste tien ecodorpers de afgelopen vierenhalf jaar in gewoond hebben terwijl ze bouwden aan Ecodorp Boekel. Sterker nog, deze woningen zijn óók gebouwd met de handen van de ecodorpers. De waarde ervan zal naar verwachting dus stijgen. 😉 We hebben veel plezier gehad van de woningen in de afgelopen bijzondere tijd. Wonen op het terrein heeft bijgedragen aan de versterking van de saamhorigheid en het werken vergemakkelijkt en is iets wat we startende woongemeenschappen altijd aanraden.

De woningen zijn te koop per twee of per één. Twee geschakelde woningen bestaan uit zeven units (van 6×3 m2) en bevat een boiler en douche. Losse woningen kunnen worden gekocht met of zonder douche en bestaan uit drie of vier units. De vraagprijs van twee geschakelde woningen is 4.000 euro excl. BTW en die van een losse woning gemiddeld 2.500 euro excl. BTW.

Beide aanbiedingen zijn inclusief betonplaten onder de woningen en het transportklaar maken van de units (wat dit laatste inhoudt kan tijdens een bezichtiging worden uitgelegd). Infrastructuur in de grond (riool, elektriciteitskabels e.d.) is eventueel gratis over te nemen, uiteraard alleen bij aankoop van een of meerdere woningen en… op is op. Voor het transport kunnen we u in contact brengen met een partij waar wij graag mee samen werken.

Het heeft onze voorkeur dat de woningen in hun geheel worden overgenomen, dus geen losse units.

Om een afspraak te maken voor een bezichtiging kunt u antwoorden op ons contactformulier. Een ecodorper zal dan contact met u opnemen.

Verdere informatie is te vinden via onderstaande link.

https://sites.google.com/view/veelgestelde-vragen

6 reacties

  1. Heb interesse in een noodwoning. Graag kom ik een keertje kijken.
    Zouden we een afspraak kunnen maken voor een bezichtiging? Hoor graag jullie reactie.

  2. Op een foto zie ik een paal staan die lijkt op een zendmast, klopt dat?

  3. Begrijp ik het goed, kunnen de woningen niet op die plek blijven? Hoe kom je aan een andere plek?

    • Hoi Yvonne, klopt, het aanbod is bedoeld voor mensen die gaan bouwen, dus al een plek hebben en daar een tijdelijke woning willen hebben, tijdens de bouw. Wij moeten de woningen weghalen en de grond aanleveren aan de gemeente voor verkoop van kavels. Wij mochten het vijf jaar huren en daaraan is een einde gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.