GLS Bank kent hoogste score toe aan Ecodorp Boekel

Tegelijk met de definitieve hypotheekofferte kreeg Ecodorp Boekel van de GLS Bank een rapport met een Impactberekening op basis van Planet-People-Profit. Daaruit blijkt dat Ecodorp Boekel één van de hoogste scores heeft, die ze ooit hebben gemeten voor een GLS-woonproject. In de onderstaande afbeelding zie je dat de kosten-batenanalyse, die een zesde deel uitmaakt van de totale berekening, uitkomt op 100 op een schaal van 0-100.

Deze hoge resultaten zijn niet alleen een analyse van Ecodorp Boekel, het geeft ook aan hoe goed een wooninitiatief als het onze past bij de visie van de GLS Bank! Want de waarde die de GLS Bank toekent aan de antwoorden, zegt ook veel over wat de bank belangrijk vind.

Vanaf het eerste gesprek was het al duidelijk dat de GLS Bank veel vertrouwen had in leningen aan woongemeenschappen. In een gesprek van 2,5 uur vertelde de heer Altrogge van de GLS Bank dat ze al 90 woongemeenschappen gefinancierd hebben en nog nooit hebben ze een aflossing gemist. Op het eind van het gesprek rekende hij op een half A4 uit of financiering mogelijk was en zei hij: ‘Als de huur € 50 hoger is en de bouwkosten wat lager, dan kunnen we jullie financieren! Een maand later hadden we een offerte binnen.

 

Hoeveel de GLS Bank meedenkt met wooninitiatieven bleek laatst nog. Hun kredietcommissie had ontdekt dat de Nederlandse regelgeving op het gebied van Energie Prestatie Vergoedingen een paar maanden geleden veranderd was. Daardoor klopte onze begroting niet meer en kwamen we geld tekort. Toen heeft de GLS Bank besloten om de rente met 0,1% te verlagen, waardoor onze begroting weer sluitend werd. Dat is nog eens een bank die meedenkt!

2 reacties

 1. Gerrie van Dijk

  Complimenten voor alle betrokkenen.
  Jullie trekken ook veel positiviteit aan!!
  Mvg
  Gerrie van Dijk

 2. De Sint krabde in zijn baard
  en sprak langzaam en bedaard:
  die ecodorpers kunnen wat
  die zitten zelden op hun gat!
  Van hem een opgeheven duim
  en een welverdiende pluim!
  Piet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.