European Rural Parliament bezoekt Ecodorp Boekel

De Vereniging Kleine Kernen is je misschien bekend, maar dat er een Europees overkoepelend orgaan van alle landelijke gebieden is, het European Rural Parliament, weten niet veel mensen. Vorig jaar kwamen ze naar Brabant om een goede plek te zoeken voor hun jaarlijkse bijeenkomst en vijf dagen voor hun komst, kwam ik Ingeborg Verschuuren van de VKK-Brabant tegen (met dank aan Jos van Wegen van Coopnet). Toen ik over ons ecodorp vertelde, vroeg ze of ik een presentatie wilde geven voor de jury die kwam beoordelen of ze in 2017 in Oost-Brabant zouden komen. Dat deed ik, samen met Serge Kornuyt, koploper in Biobased Vloeren en ze besloten gelukkig om naar hier te komen. Hier zie je een foto van de jury, de organisatie, onze burgemeester Pierre Bos en de gedeputeerde Henri Swinkels.

Dus komen er in oktober 300 bezoekers uit 40 landen naar Venhorst, gemeente Boekel en een deel ervan gaat Ecodorp Boekel bezoeken. Wij vallen onder het thema:

“Make experiences become action”

En daar voelen we ons ook thuis.

Eén reactie

  1. Beste mensen in Boekel,

    Reageren op een site doe ik niet gauw, maar hier maak ik een uitzondering.
    Ik zou jullie willen adviseren publicaties inzake en of omtrent het ecodorp Boekel vrij van iedere politieke uiting en benaming te willen houden, hoe goed ze ongetwijfeld bedoeld zijn. Er is een grote diversiteit aan groepen, partijen en instanties die positief staan t.o. jullie ideeën en plannen. Dat zou anders kunnen worden, wanneer die plannen aan een politieke richting gekoppeld gaan worden, terecht of onterecht, bedoeld of onbedoeld, maakt in de praktijk niet uit. Het is niet verstandig, al helemaal niet wanneer je met crowdfunding benodigde financiën probeert binnen te halen.

    Niettemin wens ik jullie zeer veel succes met alle geweldige initiatieven.
    Ook juist daarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.