EmpoweringPeople vanuit Ecodorp Boekel (2)

EmpoweringPeopleGisteren dus naar de eerste bijeenkomst van EmpoweringPeople geweest, zoals je in het eerste bericht gelezen had. Wat ik niet wist is dat het EmpoweringPeople programma niet alleen bedoeld is om de 10 initiatieven ruggesteun te geven. Het tweede doel is om de ambtenaren van de overheid de mogelijkheid te geven om uit te zoeken hoe zij zich beter kunnen verhouden tot maatschappelijke initiatieven en sociaal ondernemers.

Sommigen waren daarin al ver, zoals de initiatiefnemer van de Innovatie Estaffette, waarvan ik aanraad dat iedereen er naartoe gaat (volgende is in april 2016). En Monique Arnolds, programmamanager van de Crisis- en Herstelwet, die was erbij omdat ze zo betrokken is bij duurzame en innovatieve projecten. Er waren er ook bij die het te druk, druk, druk hadden om zich beter te verhouden tot maatschappelijke initiatieven. En die kunnen zich een heleboel tijd besparen door hun projecten incomplete, impermanent en imperfect af te leveren. Dat scheelt zoveel tijd! En dat heb ik gisteren geleerd van Stephanie Akkaoui Hughes, de keynote speaker. Lees de blog maar. Want wat ze zei, had ook veel waarde.

Maar wat ik bedoelde in mijn vorige bericht over pioniers is dat de overheid ook in een transitie zit en de ambtenaren die er gisteren waren, zijn pioniers binnen de ministeries. En net zoals het hun taak is om ons te ondersteunen, is het ook onze taak om hun daarbij te ondersteunen. Want dat is echte burgerparticipatie, niet de vinger wijzen naar degene die het volgens jou niet goed doet, maar de hand reiken en ze meehelpen.

Heb je het eerste bericht al gelezen over mijn eerste bijeenkomst bij het EmpoweringPeople programma? Er staat een oplossing voor de files bij…

Eén reactie

  1. Pingback:EmpoweringPeople vanuit Ecodorp Boekel (1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.