EmpoweringPeople eindpresentatie Ecodorp Boekel

Bij de eindbijeenkomst van ons EmpoweringPeople programma hadden de mensen van Greenwish gevraagd of ik namens de initiatiefnemers de vraag zou willen beantwoorden waarom het voor Ministeries belangrijk is om kleinschalige, lokale initiatieven te ondersteunen.
Actieve burgers zijn bezig met de trending topics van morgen. Onderwerpen als circulaire economie, duurzame stadslandbouw en duurzame energie zagen we vele jaren geleden al aankomen als maatschappelijke initiatieven. Vrije burgers (niet gehinderd door beleidsagenda’s of terugverdientijden) zijn vaak innovatiever dan instituties en grote bedrijven. Maatschappelijke initiatieven zijn dus ook een thermometer die je als beleidsmaker in de gaten moet houden. Ze tonen de onderwerpen van de toekomst. Een bron van innovatie.
Bovenstaande tekst is geschreven door Greenwish en inspiratiebron geweest voor mijn presentatie.

2 reacties

 1. Prachtige uiteenzetting Ad!
  We vinden het zo mooi hoe je beschrijft dat Nederland kantelt, en met goede oplossingen komt.
  Praktisch en gedetailleerd uitgewerkt. Wij hier in het Noorden gaan er ook voor, nu de overheid nog! Wij zijn zover.
  Dankjewel. En fijn dat GEN Nederland opgericht is!
  Gerrit en Terra

 2. Ad, mooie, heldere samenvatting voor de opdracht waar we samen voor staan. Je geeft blijk van breed inzicht, ook buiten de gebaande paden en mét de overheid die ons allen vertegenwoordigt. Een werkelijk verbindende visie en missie is essentieel en helpt de kanteling zo pijnloos mogelijk te doen verlopen.

  Als ecodorper in Boekel ervaar ik dat de nieuw te banen paden bewandeld worden met nieuwe inzichten zoals b.v. holocratie (overlegstructuur waarin ieder gehoord wordt), permacultuur, smart grid en helofyten filters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.