Ellen stelt zich voor…

Toen ik 2 jaar geleden, na lang in België gewoond te hebben besloot  terug te verhuizen naar Nederland, heb ik mezelf afgevraagd wat ik belangrijk vond voor mijn nieuwe woonplek. De conclusie was dat ik het liefst met andere mensen samen wilde wonen, midden in de maatschappij.  Belangrijk vond ik dat we met elkaar goed voor de aarde  en voor elkaar zouden zorgen. Ik wilde dat mijn zoon (Tijmen, toen 6 jaar) dichtbij school en zijn vriendjes zou wonen. Ik zocht een plek waar we allebei tot ons recht konden komen. Dat heb ik gevonden in Ecodorp Boekel. Het besluit me aan te sluiten was snel genomen en sinds 1 april 2016 wonen we er.

Het was nog even zoeken hoe ik goed tot me recht kon komen. Ik ging het vrijwilligersgebeuren opzetten, maar de bouw trok ook erg aan me. Ik had daar geen ervaring in, maar omdat ik de ruimte kreeg om me ontwikkelen en mensen erbij te zoeken die me veel konden leren, was ik al gauw ramen en kozijn aan het zagen, daken aan het dekken en elektra aan het aanleggen. Ik heb nooit geweten dat met mijn handen bezig zijn me zoveel energie zou geven. Het liefst zou ik full time in de bouw meewerken, maar ik in ben ook nog gepassioneerd, full time moeder, en er moet ook geld verdiend worden. Dat laatste doe ik o.a. door les te geven vanuit mijn eigen onderneming.
Ik kijk uit naar de start van de bouw van de kalkhennepwoningen, zodat ik nog meer kan leren en bouwen.

2 reacties

  1. ja ik wil ook graag vrijwilligster worden
    hoe doe je dat.?

  2. Super mooie foto !!

    Succes met alles en tot gauw ziens,

    warme groet, Corelia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.